Najnovije vesti

POLAGANJE VENACA ZA ŽRTVE JASENOVAČKOG LOGORA! Andrej Plenković poručio: Došli smo da osudimo strahote
Foto: Profimedia

hrvatska

POLAGANJE VENACA ZA ŽRTVE JASENOVAČKOG LOGORA! Andrej Plenković poručio: Došli smo da osudimo strahote

Hrvatska

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Jasenovcu, posle zajedničkog polagnja venca i cveća sa predstavnicima dela manjina, da su se tu okupili da bi osudili strahote koje su se na tom prostoru događale tokom Drugog svetskog rata.

Došli su, kazao je, da još jednom izraze pijetet prema žrtvama tog logora i podsetio da je sa predstavnicima vlade tu već četvrtu godinu.

"Na taj način kontinuirano pokazujemo naš pijetet prema žrtvama. Ove godine je bila velika godišnjica Aušvica i tada smo vrlo jasno osudili nacističke zločine. Još jednom treba ponoviti koliko je važno da mlade generacije budu svesne najvećih strahota koje su se dogodile tokom 2. svetskog rata, pa i ovde u Jasenovcu", istakao je Plenković.

Komentrišući izjavu predsedika Jevrejske opštine Ognjena Krausa da naredne godine predstavnici žrtva ponovo neće doći ako se ne pokrene dijalog sa vladom, Plenković kaže da je to pitanje kontinuirano, ali da je u mandatu ove vlade puno učinjeno.

foto: Profimedia

"Politika koju vodimo i izjave koje dajemo su čvrste i jasne", rekao je Plenković novinarima.

A na pitanje o tome da Ministarstvo branitelja navodno finansira udruženja koja istražuju rad logora Jasenovac, nakon, kako je formulisano, sloma ustaškog režima, Plenković tvrdi da njegova vlada "nema nikakvog sluha za revizionizam", a što se tiče konkretno finansiranja projekata to će, kaže, videti sa nadlažnim ministrom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...