JA MOŽDA JESAM ZA PSIHIJATRIJU, ALI ZA ŠEFA KLINIKE! Milanović opet po ministru: Idem do pape, da ne zatraži i njegovu ostavku
Foto: Natasa Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

ne prestaje

JA MOŽDA JESAM ZA PSIHIJATRIJU, ALI ZA ŠEFA KLINIKE! Milanović opet po ministru: Idem do pape, da ne zatraži i njegovu ostavku

Hrvatska -

Predjednik Hrvatske u Gospiću je opet komentarisao sukob s ministrom obrane, nakon što je premijeru poslao pismo upozorenja.

Hrvatski predsednik i vrhovni zapovednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović danas je prisustvovao formiranju Motorizovane brigade "Vukovi" u Gospiću gde je opet komentarisao svoj sukob sa ministrom odbrane Mariom Banožićem.

- Idem kod Svetog Oca za dve sedmice i strepim da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži, rekao je Milanović i dodao: Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike!

Banožić je ranije ove sedmice ocenio da je "Milanović za psihijatriju".

Milanović je rekao i da premijer nije odgovorio na pismo koje mu je poslao, zbog čega je smatrao da je njegova dužnost da ga objavi, javlja N1.

Predsednik Hrvatske je potom nastavio da kritikuje ministra odbrane, navevši da je stanje objekata koje vojska koristi "kriminalno" i da sve izgleda kao Černobilj, kao da je tu bila radijacija.

- Ko odgovara za to? Ministarstvo. Ovo je vrh sante, rekao je on i ironično dodao: Nadam se da Rafale nećemo dobiti na klocnama bez goriva.

Šta da vam kažem? Da se iskuliram? Dobro, iskuliraću se, gde uči te fore, na internetu?, rekao je o premijerovoj poruci da se iskulira do 9. novembra.

Komentarišući situaciju u Bosni, Milanović je rekao da Bosna nije na rubu sukoba.

- Oni nemaju ‘leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati. Dodik je ponekad neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta, i to ne o podeli Bosne, rekao je Milanović odgovarajući na pitanje o mogućnosti novih sukoba u BiH.

- Biće nesporazuma, ali hajdemo videti šta možemo da uradimo u BiH da ostane čitava, rekao je on.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track