PREOKRET U ISTRAZI! MLADA ŽENA IZ MOSTARA ISCENIRALA OTMICU Pronađena je zavezana i polugola
Foto: Profimedia

LAŽIRALA ISKAZ

PREOKRET U ISTRAZI! MLADA ŽENA IZ MOSTARA ISCENIRALA OTMICU Pronađena je zavezana i polugola

Bosna i Hercegovina -

Mlada žena, koja je u sredu pronađena zavezana i polugola u napuštenom objektu severno od Mostara, lažirala je svoju otmicu, potvrdilo je u četvrtak županijsko hercegovačko-neretvansko tužilaštvo.

U kasnim popodnevnim satima u mestu Vrapčići nedaleko od Mostara policija je, nakon dojave građana, pronašla 27-godišnju Mostarku S.Č. koja je bila zavezana, a na sebi je imala samo donji veš.

Objavljena je šokantna informacija, na temelju njenog prvog iskaza, da je bila oteta u centru grada, nakon čega je odvedena u napušteni objekt i pronađena u donjem vešu.

Dodala je kako se ničega nije sećala nakon trenutka otmice.

Mediji: Pozadina su porodični problemi

Mđeutim, istragom policije i tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) otkriveno je da je navodna otmica lažirana.

-Prema do sada prikupljenim i proverenim informacijama dobijenim iz Policijske uprave Mostar ne radi se o postojanju kaznenog dela, nego o slučaju koji je inscenirala pronađena osoba. Policija u Mostaru i dalje radi na utvrđivanju okolnosti vezanih za navedeni slučaj pod nadzorom tužilaštva HNŽ-a, naveli su pripadnici policijske uprave.

Mediji navode kako su porodični problemi pozadina ove lažirane otmice.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track