ČESTITKA HRVATSKOG PREDSEDNIKA MILANOVIĆA POBEDNICIMA IZBORA U SRBIJI: Ja čestitam, bez cinizma
Foto: Epa/Dario Grzelj

čestitka pobednicima nedeljnih izbora u srbiji

ČESTITKA HRVATSKOG PREDSEDNIKA MILANOVIĆA POBEDNICIMA IZBORA U SRBIJI: Ja čestitam, bez cinizma

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatski predsednik Zoran Milanović čestitao je pobednicima izbora koji su se u nedelju održali u Srbiji.

"Uz sve deformacije to je izbor njihovih građana i ja im čestitam, bez cinizma", rekao je Milanović novinarima nakon uvodnog govora na otvarenju foruma pod nazivom "The U.S.-Croatia Forum: A 21st Century Partnership", još jednom pozivajući Srbiju da se odredi hoće biti uz Zapad ili Rusiju.

On je podsetio i na vreme kada je Hrvatska bila u ratu. "Naš je neprijatelj bio ovaj kog sve vreme pokušavamo da pretvorimo u dobrog komšiju i prijatelja. To je Srbija. Možda na kraju u tome i uspemo, ni krivi ni dužni", rekao je Milanović, pohvalivši SAD kao jednog od rijetkih pravih partnera.

"Pre nekoliko dana na samitu NATO u Briselu sam govorio onako kako smatram da je korisno za moju državu. Slušao sam o malignom uticaju Rusije na Bosnu i Hercegovinu, ali nikome nije palo na pamet da spomene Srbiju, dosta važnog i fatalnog našeg suseda. Srbija već godinama pregovara o punopravnom članstvu s EU. I kilave, idu sporo, nije ti jasno šta hoće i šta neće, ali sad je vreme šta žele, gde pripadaju. Niko to spomenuo nije, ta država kao da ne postoji. Ali za nas postoji, i to kao potencijalni prijatelj", rekao je Milanović, čestitajući pobednicima na jučerašnjim izborima u Srbiji.

"Uz sve deformacije to je izbor njihovih građana i ja im čestitam, bez cinizma", rekao je Milanović novinarima nakon uvodnog govora, još jednom pozivajući Srbiju da se odredi hoće li uz Zapad ili Rusiju, preneli su hrvatski mediji.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track