Najnovije vesti

MILKU SUDBINA ŠIBALA DO GROBA: Potresan govor na sahrani beskućnice sa kapuljačom koja je bez majke ostala u 13. godini (VIDEO)
Foto: Youtube orintscreen

tuga

MILKU SUDBINA ŠIBALA DO GROBA: Potresan govor na sahrani beskućnice sa kapuljačom koja je bez majke ostala u 13. godini (VIDEO)

Hrvatska
00:55h

Milka Perić (75), koja je bila poznata širom regiona kao baka Milka ili Milka Crvenkapica, sahranjena je juče u svom rodnom selu Tolići.

Najpoznatiju stanovnicu Udbine na poslednji put ispratili su brojni meštani. Tokom sahrane održan je i govor u kojem su se prisetili Milke i njenog teškog života od malih nogu.

- Opraštamo se od neobične žene koju je sudbina šibala od rođenja i namenila joj težak put. Uz nju smo živeli, a bila je prihvaćena takva kakva jest. Žena bez doma, bez uobičajenih društveno prihvatljivih normi ponašanja, odevanja i življenja. Učili su nas da joj se ne smejemo i ne rugamo, podsećali da je bez majke ostala u 13. godini, a u 16. godini je počela zarađivati za život, da je bila lepa, pametna i naivna te da je njen um najednom počeo balansirati između smislenog i iluzivnog. Društvo ju je želelo baciti u norme, no nije se dala. Nije prihvatala milostinju, nije želela bolje. Ljutila se na prekomernu pažnju. Njena opažanja su nas nasmejavala, a mi smo gledali da joj ugodimo jer to je naša Milka - poručili su u govoru koji je preneo 24sata.hr.

Milka je preminula u ponedeljak u 75. godini života.

Godinama je živela kao beskućnica, bila je preskromna, a nikad nije tražila da joj se pomogne. No, često su se joj meštani iz Udbine pomagali.

Postala je prava internet senzacija širom regiona nakon što je 2015. godine objavljen video u kojem Milka priča o vrućinama.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track