PUTNICI DUGO ČEKALI USPAVANOG HRVATSKOG MAŠINOVOĐU: Kada je ipak stigao, njih 150 ga je dočekalo aplauzom
Foto: Profimedia

desi se

PUTNICI DUGO ČEKALI USPAVANOG HRVATSKOG MAŠINOVOĐU: Kada je ipak stigao, njih 150 ga je dočekalo aplauzom

Hrvatska -

Rani jutarnji voz koji svakodnevno u Zagreb vozi mnoge putnike na posao iz Koprivnice danas je kasnio sat i sedamnaest minuta. Zbog radova na željezničkoj deonici, autobusom su prebačeni iz Koprivnice u Križevce, gde su dalje trebali vozom. Ali 150 putnika čekalo je voz.

Mašinovođa je na posao trebalo da stigne autobusom iz Koprivnice zajedno sa svim ostalim putnicima, koji su trebali da se ukrcaju u voz za Zagreb. Ali da nema ko da pokrene voz shvatili su kada je već bilo kasno – kada je autobus stigao u Križevce.

"Njemu je beskrajno žao. On je veoma mlad kolega, veoma dobar mašinovođa, odgovorna osoba, uzoran radnik... Baš mu je žao, bilo mu je neugodno", rekao je za RTL Dalibor Petrović, potpredsednik Sindikata mašinovođa Hrvatske.

I Hrvatske železnice se izvinjavaju putnicima. Nude povraćaj novca za karte, a o sankcijama za mašinovođu još odlučuju. Kondukter u Šibeniku se nedavno nije pojavio na poslu, zbog čega dva voza nisu krenula. Mašinovođe, kažu, svakog jutra pokreću 300 vozova, pa su takve situacije neminovne.

„HŽPP je u ovom slučaju odlučio da mu je isplativije da jednom u 5 godina rizikuje da mu vozač zaspi i ne dođe na posao, što je ljudski, nego da svaki dan obezbedi da ujutru ima zamenu“, dodao je Petrović.

Putnici su se pitali zašto niko ranije nije primetio i zvali jer je trebalo da se javi u službu već u 17 časova. Kada je konačno stigao, čekalo ga je 150 putnika, koji bez njega nisu mogli ni da uđu u voz. Kada je stigao, čak su mu i aplaudirali. Bili smo srećni što je došao, što smo konačno otišli“, rekla je novinarka RTL-a Dijana Nemez iz Križevaca.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track