APEL ŠEFA VATROGASACA KOJI SE BORE PROTIV VATRENE STIHIJE ŠIBENIKA: Očekujem da svi punoletni brane svoje kuće! VIDEO
Foto: Facebook/Vatrogasci 193

DRAMA

APEL ŠEFA VATROGASACA KOJI SE BORE PROTIV VATRENE STIHIJE ŠIBENIKA: Očekujem da svi punoletni brane svoje kuće! VIDEO

Hrvatska -

Kod Šibenika veliki požari zahvatili su kuće, a pojedini stanovnici su evakuisani.

Evakuacija stanovništva nije zvanično najavljena, a svi koji su otišli ​​sami su otišli, rekao je za Šibenik.in nakon sastanka Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

"Očekujemo punoletno i fizički sposobno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da ih zaštiti od požara. Što se tiče situacije, nešto je bolje, ali u poslednjih deset godina nije bilo tako ozbiljne ugroženosti stanovništva", rekao je on. rekao je Mileta, koji je posle sastanka otišao dalje na teren.

Premijer Andrej Plenković sa pratnjom najavio je dolazak u Zaton i trebalo bi da stigne za nekoliko sati.

Neposredno pre pomenutog sastanka, Mileta je rekao da situacija nije bila gora za deset godina.

"Sastanak počinje za nekoliko minuta i situacija nije dobra, u stvari, mogu slobodno da kažem da nikada nije bilo gore u poslednjih deset godina. Zvanično je počela evakuacija stanovništva prema Bilicama, pa čak i premijer Andrej Plenković razmišlja o dolasku“, rekao je tada Mileta.

U kratkom intervjuu za N1, komandant JVP Šibenik Volimir Milošević rekao je da je veliki broj vatrogasaca na terenu. "Vatra je zahvatila neke objekte, neke su sanirane, neke se popravljaju", rekao je on i poručio meštanima: "Zatvorite prozore, uklonite zapaljive predmete iz dvorišta, zatvorite tende i čuvajte kuće", dodao je on.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track