Najnovije vesti

HRVATSKA NIJE U RATU Milanović: Ratuju Rusija i Amerika, bez njihovog dogovora idemo ka Trećem svetskom ratu
Foto: EPA / KENZO TRIBOUILLARD / POOL

sukob se ne zaustavlja

HRVATSKA NIJE U RATU Milanović: Ratuju Rusija i Amerika, bez njihovog dogovora idemo ka Trećem svetskom ratu

Hrvatska
19:08h

HR

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska nije u ratu sa Rusijom, već da ratuju Rusija i Amerika, i istakao da se bez njihovog dogvora, koji na vidiku, rat neće zaustaviti.

Nekako se nadam da između njih traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano ići prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo uzdržan, a što se tiče tenkova, i ruski i američki isto gore isto, rekao je Milanović, prenosi Index.

Milanović je ponovio da je citirao ukrajinskog ministra, koji je rekao da se u Ukrajini vodi posrednički rat, dodavši da je potom nemačka ministarka spoljnih poslova kazala da moramo biti jedinstveni, jer smo u ratu s Rusijom.

Ja to nisam znao. Možda je Nemačka ponovo u ratu s Rusijom, ali sretno im, možda sada prođu bolje nego pre sedamdesetak godina, kaza je Milanović i dodao da sada očekuje da joj Sergej Lavrov "dodeli orden i da je zaprosi".

Sad smo i od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, a Nemačka nije i neće se ništa pitati, što je možda i bolje, jer smo videli šta su radili s rezolucijom o BiH, kazao je Milanović.

Govoreći o slanju tenkova u Ukrajinu, Milanović je rekao da će oni možda izgoreti, a možda će doći do Krima, ali i jedno i drugo bez Hrvatske.

Ako smo u ratu s Rusijom, onda hajde da vidimo šta nam je činiti i nećemo pitati Nemačku za mišljenje. Olaf Šolc je bio nešto blaži od svoje ministarke.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja