DRONOVI I HELIKOPTER NADLETALI MORAČU: Četiri osobe završile u policijskoj stanici zbog NELEGALNIH radnji
Foto: Profimedia

uzete izjave

DRONOVI I HELIKOPTER NADLETALI MORAČU: Četiri osobe završile u policijskoj stanici zbog NELEGALNIH radnji

Crna Gora -

Korito reke Morače nadletano je danas policijskim dronovima i helikopterom s ciljem suzbijanja nelegalne eksploatacije šljunka.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", tokom akcije snimljeno je da je na gradilištu jedne podgoričke kompanije, koje je zapečaćeno pre dvije godine, povređen službeni pečat.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da su četiri osobe dovedene u Odeljenje bezbednosti Podgorica i da se nakon uzetih izjava čeka stav nadležnog tužilaštva.

"Vijesti" saznaju da će MUP i Uprava policije svakodnevno iz vazduha i sa kopna štititi reke.

"Službenici Uprave policije su shodno planiranim aktivnostima na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka u koritu reke Morače i drugih reka, realizovali više akcija koje su prvi put sprovodili mešoviti timovi policije (Odeljenja bezbednosti Podgorica, Sektor za borbu protiv kriminala iz Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga i pripadnici Posebne jedinice policije), korišćeni su i službeni dronovi. Tom prilikom su četiri lica dovedena u Odeljenje bezbednosti Podgorica i nakon uzetih izjava čeka se stav nadležnog tužilaštva", saopštio je Adžić.

"Mešoviti timovi Uprave policije će u narednom periodu svakodnevno vršiti obilaske rečnih korita sa ciljem trajnog zaustavljanja nelegalne eksploatacije šljunka, a u radu će biti korišćeni službeni dronovi koji će izviđanjem umnogome doprineti lakšem detektovanju ovih nelegalnih radnji", zaključio je ministar.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track