DRAMATIČAN SNIMAK AKCIJE! SPECIJALCI SE SPUŠTAJU IZ HELIKOPTERA DA SPASU NAROD: Haos u Hrvatskoj, žene sa detetom PROMRZLE (VIDEO)
Foto: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

dve žene, jedno dete i 25 muškaraca

DRAMATIČAN SNIMAK AKCIJE! SPECIJALCI SE SPUŠTAJU IZ HELIKOPTERA DA SPASU NAROD: Haos u Hrvatskoj, žene sa detetom PROMRZLE (VIDEO)

Hrvatska -

Granična policija u Novskoj i ispostavi Jasenovac, u saradnji s drugim službama, uspešno je sprovela akciju spasavanja 28 stranih državljana s poplavljenog šumskog predela na području Novske.

Kako je javljeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je juče dobila dojavu da su na nepristupačnom poplavnom području migranti, pa su organizovali njihovo spasavanje. U pomoć su pozvani pripadnici ATJ Lučko, koji su helikopterom pretraživali teren iz vazduha radi lociranja osoba.

Policija je objavila i dramatičan snimak akcije.

Iz helikoptera se spustili među strance, korišćen i čamac Interventne policije

Nakon lociranja, spustili su se među strane državljane i krenuli u akciju spasavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažovani su i pripadnici HGSS-a koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suvo i sigurno mesto.

Pružena im je lekarska pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske stanice gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu. Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana: dve žene, jedno dete i 25 muškaraca), koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad u skladu sa zakonskim odredbama, stoji u saopštenju policije, u kojem se dodaje da je i ovaj slučaj dokaz da ulazak u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prelaza, osim što je nezakonit, može biti i izuzetno opasan.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja