SVI TRAŽE VLASNIKA MISTERIOZNOG STVORA ŠTO SLOBODNO LUTA HRVATSKOM Stručnjaci na tragu rešenja potrage (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

potraga i dalje traje

SVI TRAŽE VLASNIKA MISTERIOZNOG STVORA ŠTO SLOBODNO LUTA HRVATSKOM Stručnjaci na tragu rešenja potrage (VIDEO)

Hrvatska -

U Gorskom kotaru pre nekoliko dana uočena je i uhvaćena ženka servala, afričke divlje mačke, koja uglavnom boravi u podsaharskom delu Afrike.

Velika mačka je sada privremeno smeštena u Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja u mestu Ruščica kod Slavonskog Broda.

Trenutno je u karantinu.

Odličnog je zdravlja, a s obzirom na to da je i čipovana, traje potraga za njenim vlasnikom.

"Uspeli smo da saznamo iz koje je zemlje, mačka je uredno legalno uzgojena. Preko kolega koji rade u toj državi, radi se o evropskoj državi, uspeli smo da dobijemo kontakte, uzgajivač je uredno zaveden i registrovan. Dobili smo fiksni broj i adresu, međutim ljudi se danas ne javljaju s obzirom da je nedelja i postoji mogućost da su negde u okolini. Ukoliko ne uspemo danas da ih telefonski kontaktiramo, onda će neko od kolega iz veterinarske službe sutra da ih obiđe, objasnio je veterinar Branimir Rajndl.

Kaže kako se servali ponašaju kao kućne mačke.

"Oni se doslovce ponašaju kao kućne mačke, imali smo priliku da vidimo sa onim servalom pre 3 godine koji je isto veče kad je došao uzeo igračku legao na krevet" objašnjava Rajndl.

Bonus video:

02:19

APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track