"UČINILO IM SE DA SU 'DELIJE' ZBOG NAGLASKA" Pretučena deca iz Hrvatske u Vukovaru, roditelji užasnuti: Tukli ih rukama i nogama
Foto: Igor Soban / Pixel Media / Profimedia

užas

"UČINILO IM SE DA SU 'DELIJE' ZBOG NAGLASKA" Pretučena deca iz Hrvatske u Vukovaru, roditelji užasnuti: Tukli ih rukama i nogama

Hrvatska -

U središtu Vukovara, u subotu oko 22:25, došlo je do tuče u kojoj je više maloletnika povređeno, a neki su zadobili i teške telesne povrede.

"Policijska uprava vukovarsko-sremska je sinoć 6. januara 2024. godine primila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, oko 22:25 sati, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažovana hitna medicinska pomoć i u toku je sprovođenje kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja" stoji u saopštenju PPU vukovarsko – sremske.

Kako to i najčešće bude kod ovakvih događanja u Vukovaru u prvi trenutak se mislilo da se radi o međunacionalnom sukobu i da su se sukobile dve navijačke grupe. Međutim, ovaj put se nije to dogodilo što potvrđuju i objave roditelja neke od dece koja su pretučena. Tako u jednom od njih stoji: "Samo da se zna da je BBB Vukovar počeo i hrvatsku decu od 13-14-15 godina da premlaćuje". Prema informacijama od članova porodice pretučene dece sve se događalo u središtu Vukovara i u trenutku kada su pretučena deca šetala gradom.

"To su deca koja se znaju od prvog razreda osnovne škole. U gradu uveče šetaju gradom i druže se. To su sve deca od 15-ak godina. Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji momci, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam deca prenela, oni su u jednom trenutku čuli da neko od dece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o "delijama" – kažu sagovornici. Odmah potom su ih napali i, kako su im deca posle prenela, počela da ih tuku rukama i nogama.

Od njih desetak nekoliko njih je uspelo da pobegne ali ih je šestoro pretučeno od kojih je njih troje brutalno pretučeno i prevezeni su u KBC Osijek. Kažu kako ih je četvoro ostalo bez svesti te da deca imaju i frakture jagodičnih kostiju. Navodno da će neka od njih morati i na operacije. Nakon toga su se napadači razbežali.

"To je strašno. Pa kako ko može da dopusti ovo? Svaka čast pravim navijačima ali ovo su huligani. Među pretučenom decom su i unuci ubijenih na Ovčari. Radi nekoliko njih se govori o međunacionalnim sukobima, a to tako nije" prenose sagovornici. Dodaju i kako su posle svega razgovarali s policijom odakle su neslužbeno doznali da je nekoliko napadača privedeno. "Grozni su komentari na portalima. Ovde treba jasno reći da su huligani Hrvati napali decu Hrvate" ističu sagovornici.

(Kurir.rs/Večernji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:44

OGLASIO SE DIREKTOR ŠKOLE U SUBOTICI! Dečak pretučen od grupe vršnjaka, ZADOBIO TEŠKE TELESNE POVREDE, pokrenuta krivična prijava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track