UHAPŠEN JEDAN OD NAPADAČA NA MALOLETNIKE U VUKOVARU: Majka prebijenog dečaka očajna: Ti HULIGANI su učestvovali i u tuči u Grčkoj
Foto: Profimedia Denis Lovrovic

užas

UHAPŠEN JEDAN OD NAPADAČA NA MALOLETNIKE U VUKOVARU: Majka prebijenog dečaka očajna: Ti HULIGANI su učestvovali i u tuči u Grčkoj

Hrvatska -

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u napadu na tinejdžere sinoć u središtu Vukovara, saopštila je policija u nedelju uveče. U tuči koja se dogodila u subotu iza 22 sata više maloletnika je povređeno, a neki su zadobili i teške telesne povrede.Tuču u Vukovaru, koja se dogodila u subotu uveče u centru grada, izazvali su, kažu roditelji povređenih dečaka, dobro poznati vukovarski huligani kojima je cilj da prave nerede i probleme, prenosi 24sata.hr.

"Našu su decu od 15 i 16 godina šutirali mladići i muškarci koji su između 20 i 32 godine starosti! Naša deca nisu nikakva navijačka grupa, nego deca koja idu zajedno u školu, stalno se druže, ponekad odu da prošetaju do grada, odu na palačinke. Nemaju nikakve veze sa fudbalom niti iko od njih ide na utakmice i nisu imali nikakve navijačke rekvizite", kaže jedna od majki povređenog 15-godišnjaka koji je, zajedno sa još trojicom svojih vršnjaka, završio u osječkoj bolnici zbog zadobijenih povreda glave.

Ogorčena majka kaže da je njenog sina i njegove prijatelje, ničim izazvana, napala grupa od desetak mladića koja je šetala gradom ispred njih.

"Oni sada govore da su čuli da neko od dece govori ekavicom i da su zbog toga mislili da se radi o 'delijama'. Okrenuli su se prema njima i krenuli da ih udaraju pesnicama i cipelare one koji su pali na tlo. Deo dece je uspeo da pobegne; moj sin i još petorica njegovih prijatelja nisu. Dohvatili su da ih mlate, čak i vikali 'vadi noževe'. Jednog su pokušali da bace u reku Vuku. Tri dečaka sada leže u bolnici sa frakturama lobanje, razbijeŠutirali su ga. Ko zna koliko bi to trajalo da se nije pojavila patrola policije koja je slučajno obilazila taj deo grada. Napadači su se razbežali kada su ih videli", priča ova Vukovarka.

I neka druga napadnuta deca su unuci branitelja Vukovara.

"Da situacija bude degutantnija, iz obližnjeg su kafića, kada su videli tuču, došli i neki muškarci koji su se pridružili batinanju, a da uopšte nisu znali koga i zašto tuku! Mi smo kao roditelji te dece zgroženi što naša deca ne smeju u svom gradu bezbrižno da šetaju, nego strahuju od pojedinaca za koje se zna da su huligani, koji su rak-rana našeg društva već duže vreme jer su od ranije poznati policiji po istim radnjama. Štaviše, neki od tih napadača su učestvovali i u onoj tuči u Grčkoj! Naši su se novci sakupljali da se ti huligani izvuku iz zatvora i vrati u Hrvatsku.

A tamo očigledno nisu ništa naučili jer njima je očigledno uvek samo cilj da nekoga pretuku. Nemamo mi ništa protiv navijača, ali treba razgraničiti ko su navijači, a ko huligani", kažu roditelji pretučenih dečaka koji su saslušani u policiji i najavili su zajedničku tužbu protivi svih napadača.

Ističu i da im je dosta priča o nacionalizmu jer većina Vukovaraca svoju decu vaspitava u suživotu i skladu sa decom drugih nacionalnosti, kako je u Vukovaru oduvek i bilo.

"Naša su deca dobro vaspitana. Koliko god se mi trudili živeti u skladu i miru, ovakvi pojedinci i delinkventi sve to unište. Žalosno je čitati i brojne komentare po društvenim mrežama od ljudi koji nikada nisu bili u Vukovaru i nemaju nikakva saznanja o tome što se u tom gradu događa", kaže majka jednog od povređenih dečaka.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

01:54

IZGUBE ŽIVOT ZBOG NEPROMIŠLJENOSTI: Ko je kriv za tragične POGIBIJE mladih?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja