"RUSIJA JE DANAS JAČA NEGO IKADA": Pernar za Kurir predviđa kakva će biti sudbina Ukrajine, otkrio i šta misli o Novaku Đokoviću
Foto: Facebook

Eksluzivno

"RUSIJA JE DANAS JAČA NEGO IKADA": Pernar za Kurir predviđa kakva će biti sudbina Ukrajine, otkrio i šta misli o Novaku Đokoviću

Hrvatska -

Hrvatski političar i aktivista Ivan Pernar je pre nekoliko godina postao poznat srpskoj javnosti po svom anti-zapadnom mišljenju, ali i po poprilično kontroverznim stavovima. U poslednje vreme, ovaj bivši saborski poslanik obilazi srednje škole i okuplja grupe učenika, iznoseći poruke koje su usmerene protiv "levičara".

Ova "turneja" Ivana Pernara odvija od početka školske godine po zagrebačkim srednjim školama, ali i onima u drugim krajevima Hrvatske. Povod ovog neobičnog poteza je, kako Pernar kaže za Kurir, "dovođenje u pitanje LGBT propagande".

"Danas se mladima konstantno servira LGBT propaganda, podstiče ih se na homose*sualno ponašanje i ohrabruje na tzv. operacije promene pola, što je drugi naziv za kastraciju dece. Kako bi doveo u pitanje tu propagandu počeo sam da obilazim srednje škole i podstičem mlade na sportsku aktivnost. Istovremeno pozvao sam mlade da se zapitaju da li je u njihovom interesu da "seku" pe*is ili praktikuju homose*sualne odnose za koje im levičari govore da su savršeno normalni i prirodni", navodi Pernar.

Ivan Pernar
foto: Youtube/Printscreen

On takođe dodaje kako bi rado posetio srpske škole i da bi njegov cilj bio vrlo sličan.

"Umesto da direktori i profesori u Hrvatskoj budu zahvalni na mom nesebičnom trudu i zalaganju za mlade, često nailazim na jak otpor svom radu i zato sam rekao da ako u Srbiji ima barem jedna obrazovna institucija koja bi me pozvala da pred njihovom školom delim mladima novac za sportske aktivnosti, i da im govorim da kritički razmišljaju o LGBT propagandi, da bi rado došao. Moj motiv za to je želja da mlade usmerim na pravi put u trenutku kada su na životnoj raskrsnici i zapravo odabiru put kojim će nastaviti dalje u životu."

Protekle godine smo imali prilike da ispratimo srbofobne ispade hrvatske vlasti koja se konkretno odrazila na otkazivanje koncerata srpskih muzičara u Hrvatskoj. Ipak, fenomen pevačice Aleksandre Prijović nije zaobišao Hrvatsku, a naša folk zvezda je nekoliko puta napunila zagrebačku Arenu. Pernar kaže da Hrvati vole narodnjake.

"Narodni izvođač Vuco mi je pričao kako diskografske kuće u Hrvatskoj ne promovišu domaću narodnu muziku jer žele da ljudi ne slušaju folk. Budući da narod voli narodnu muziku, a domaće nema, u Hrvatsku dolaze izvođači iz Srbije i BiH te pune arene. Da se u Hrvatskoj promovišu domaći izvođači narodne muzike, ne bi vaši iz Srbije imali toliko prostora koliko sada imate. Narod voli narodnu muziku i mislim da je borba protiv nje Sizifov posao."

Pre nešto više od godinu dana, uhapšeno je osmoro hrvatskih državljana u Zambiji. Naime, četiri hrvatska para, od kojih je jedan bio istospolni, uhapšena su pod sumnjom da su trgovali decom. Parovi su pokušali da napuste Zambiju sa decom koja su poreklom iz Konga, a tada su na nejasan način uspeli da ih usvoje i da im pribave hrvatske pasoše. Ova afera nije dobila svoje konačno rešenje.

"Nakon afere Zambija u Hrvatskoj više nije usvojeno ni jedno dete iz DR Konga. Samim time, ne vidim više smisao u nastavku kopanju po tom slučaju", kaže Pernar.

Ivan Pernar
foto: Printscreen/ Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojevremeno dobio sat od češkog predsednika Miloša Zemana, a početkom ove godine ga je poklonio malom Jakovu Jovanoviću iz sela Gotovište kod Štrpca, koji je prvorođeno dete na Kosovu, a rodio se u ponoć i pet minuta. Ivan Pernar je imao manje-više sličnu situaciju.

"Jedini sam zastupnik u istoriji Hrvatskog Sabora koji je dobio skupi sat na poklon. Budući da mi je zabranjeno kao državnom zvaničniku da primim poklon veći od 70 evra, taj sat sam morao da predam državi i on stoji trenutno u Hrvatskom Saboru."

Pernar dodaje da misli da bi bio korisniji na njegovoj ruci nego da bude zatvoren u nekom skladištu.

"Mi u Hrvatskoj smo stručnjaci za stvaranje mrtvog kapitala i nažalost umesto da ga ja nosim ili da ga država donira u humanitarne svrhe, on već godinama skuplja prašinu."

Ivan Pernar je bio jedan od prvih mladih političara iz regiona koji je javno govorio o sukobu Izraela i Palestine, otvoreno podržavajući Palestince.

"Podržavam pravo palestinskog naroda na slobodu i samoodređenje još više nego ranije" kazao je Pernar.

Pernar je poznat i po svom objektivnom stavu po pitanju sukoba Rusije i Ukrajine, a, kako kaže, Ukrajina je iskorišćena od strane Zapada kako bi se oslabila Rusija.

"Rusija je danas jača nego ikad i dan kolapsa kijevskog režima kojeg predvodi dvojac Zelenski - Umerov svakim danom je sve bliži. Na Zapadu se sada otvoreno govori da Ukrajina ne može da dobije rat, a samim time i sponzori rata prestaju sa ulaganjem novac, ili bolje rečeno, klade se na stranu koja je gubitnička."

Teniser Novak Đoković je svojevremeno javno rekao "ne" vakcini protiv koronavirusa, a kako su domaći i regionalni mediji pisali, Ivan Pernar je poslao javnu podršku srpskom asu. Kako kaže, i dalje ostaje pri svom stavu.

"Novak Đoković je živa legenda", zaključuje Ivan Pernar u svom intervjuu za Kurir.

(Kurir.rs/Andrijana Nikolić)

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track