ŠOKANTNO SVEDOČENJE: Bivši šef tajne policije Mijalkov se hvalio da je naručio ubistvo Daniela Trajkovskog
Foto: Sloboden pečat

ISPLIVALE MRAČNE TAJNE

ŠOKANTNO SVEDOČENJE: Bivši šef tajne policije Mijalkov se hvalio da je naručio ubistvo Daniela Trajkovskog

Severna Makedonija -

Gostivarac Borče Grašinovski (40) dao je u policijskoj stanici u Skoplju izjavu da je u kafani slučajno čuo kako bivši šef tajne policije Sašo Mijalkov u društvu bliskih saradnika kaže da je naručio likvidaciju Danijela Trajkovskog, u određenim krugovima poznatijeg pod nadimkom Blizanac, i "da mu ovoga puta nema spasa", piše Sloboden pečat.

Kako se navodi, Grašinovski je sredinom oktobra sa prijateljem bio na ručku u jednom restoranu kada je u lokal ušao Mijalkov u pratnji jednog biznismena i još četiri muškarca, najverovatnije obezbeđenja.

"Sedeli su bukvalno na metar od nas. Mijalkov je bio okrenut leđima, ali bliže meni", kazao je svedok. U jednom trenutku, pažnju mu je privuklo što su pominjali Blizanca, jer je njega znao lično.

"Bez namere da govori tiho, Mijalkov je rekao da će Blizanac biti likvidiran. Na to se biznismen zadovoljno nasmejao rekavši: 'Pa i vreme je bilo, napravio je mnogo štete u kampanji", kazao je.

foto: Sloboden pečat

Samo mesec dana kasnije, 13. novembra prošle godine, Trajkovski je napadnut ispred svog domakada je na njega nepozanti napadač ispalio 5 metaka. Jedva je izvukao živu glavu, a istraga i dalje stoji u mestu, navodi Sloboden pečat.

Grašinovski je dugo odbijao da ovo ispriča policiji, ali je pre nekoliko dana odlučio da ode u stanicu u Gostivaru. Tamo se satima utvrđivalo ko treba da uzme izjavu dok ga nisu napokon uputili u Skoplje.

Na putu do tamo, kaže da je zapazio crni džip sa zatamnjenim staklima, ali da je taksista uspeo da mu pobegne tako što je naglo skrenuo za Tetovo. Uveren je da to ima veze sa celim slučajem i njegovim svedočenjem.

"Moj prijatelj je bio tih, povučen čovek, domaćin, i ovo ga je vrlo potreslo. Kad smo se vratili u Gostivar, pričali smo da li da slučaj prijavimo policiji, ali je on bio uplašen. Rekao je da ga ne mešam jer je porodičan čovek. Posebno ga je potreslo kada smo posle mesec dana na televiziji videli da je Danijel zaista napadnut i da je na njega ispaljeno najmanje pet hitaca. Bili smo šokirani. Pričali smo o odlasku u policiju, ali on je to odbijao. Žalio se na stres i pritisak i konstantno se osvrtao i proveravao da li ga neko prati. Počeo je da me izbegava. Preminuo je pre dva meseca, verujem da je stres učinio svoje", priča Grašinovski o sudbini svog prijatelja, ali naglašava da ne želi da se njegovo ime posthumno objavljuje, piše Sloboden pečat.

foto: Sloboden pečat

Automobil Daniela Trajkovskog

Posle dugog razmišljanja, odlučio je da slučaj ipak prijavi policiji. U Gostivaru su se satima premišljali ko će da uzme uzjavu dok ga najzad nisu polali u Skoplje.

"Šetali su me čitav dan. Komandir je dolazio, zatim ubrzo nestajao, promenio sam 10 kancelarija. Jedan inspektor je čak i počeo da zapisuje moju izjavu, ali čim sam izustio ime Mijalkov, zaustavio se i otišao nekud. Kasnije su mi rekli da nisu kompetentni da preuzmu takav slučaj, te da je bolje da idem u Skoplje", priča Grašinovski.

U policijskoj stanici Kisela Voda u Skoplju nije ništa bolje prošao, ali su bar uzeli izjavu. Na putu ga je, kako kaže, sve vreme pratio veliki crni džip zatamljenih stakala, ali uspeo je da ga se otrese. Ubeđen je da to ima veze sa samim slučajem, dodaje Sloboden pečat.

Nepoznata osoba napala je 46-godišnjeg Danijela Trajkovskog 13. novembra prošle godine kada je ulazio u svoje dvorište u ulici Nauma Ckarova 64 u Skoplju. Najmanje pet hitaca završilo je u njegovom telu, ali je uspeo da se dokopa auta i da krene ka klinici. Usput je izgubio svest u Partizanskoj ulici, gde se i prevrnuo. Kola Hitne pomoći su ipak stigla na vreme, odvezli su ga u bolnicu i spasli mu život.

Sloboden pečat saznaje da je napustio blnicu pre dva meseca, ali i dalje živi u strahu. Učaurio se na tajnoj lokaciji, boji se za život i plaši se da se pojavi na otovorenom Istraga o pokušaju ubistva nije došla do značajnijih rezultata, ili bar ništa nije saopšteno javnosti.

(Kurir.rs/Sloboden pečat)

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track