VLADA MAKEDONIJE PORUČILA: Odluka Ivanova neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom!
Foto: Beta / Vlada Makedonije

očekivano

VLADA MAKEDONIJE PORUČILA: Odluka Ivanova neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada.

Portparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je rekao da odluka predsednika države Đorđa Ivanova neće uticati na implementaciju faza dogovra, ističuči da je Vlada Grčke već poslala pisma EU i NATO.

Iz makedonske vlade ističu da će volja građana izražena na referendumu (koji bi tebalo da bude održan krajem septembra ili početkom oktobra) "biti obavezujuća za sve političke subjekte".

Ivanov je danas pre podne objavio da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je makedonski parlament ratifikovao 20. juna sa 69 glasova za, bez prisustva opozicione VMRO DPMNE.

Predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi će, prema medijskim informacijama, najkasnije do kraja naredne nedelje zakazati sednicu na kojoj će se drugi put glasati za ratifikaciju dogovora sa Grčkom, kojim se rešava makedonsko-grčki spor oko imena Makedonija. Ako poslanici drugi put izglasaju zakon, vraća se predsedniku Makedonije, koji je prema Ustavu dužan da ga potpiše.

Kurir.rs/Beta

Foto Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track