Najnovije vesti

HRVATSKI MONSTRUM OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Iz osvete bivšoj ženi ubio sina, njenog partnera i rođaku (VIDEO)
Foto: Facebook/Drazen Dakic

zaslužena kazna

HRVATSKI MONSTRUM OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Iz osvete bivšoj ženi ubio sina, njenog partnera i rođaku (VIDEO)

Hrvatska
13:34h

Nemački sud osudio je hrvatskog državljanina Dražena Dakića (41) zbog ubistva sina Darija (6), dečka svoje bivše žene (34) i i njene rođake (29) na doživotnu kaznu zatvora.

On je u septembru prošle godine u Vilingendorfu ubio svog sina Darija (6), dečka (34) svoje bivše supruge Ekaterine i njenu rođaku (29), piše 24sata.hr.

Glavni tužilac Joahima Ditriha nema sumnju da je Dakić bio uračunljiv u vreme kada je počinio zločin, a to su potvrdili i veštaci. Naime veštak je rekao da je

Dakić (41) svesno i planirano ubio svog sina i još dve osobe i da je sposoban za suđenje i da razumije zločin koji je počinio.

Dodao je da smatra i da zatvaranje optuženog u kliniku za psihičke bolesnike nije rešenje kad je reč o kazni.

"Optuženikove poremećaje ličnost ne mogu da leče lekovi", izjavio je veštak i opisao Dakića kao manipulatora koji za sve optužuje druge.

"Troje ljudi je umrlo samo zato što je on tako hteo", rekao je tužilac.

On je u sina je pucao tri puta iz blizine, što psihijatar objašnjava ne samo kao izraz brutalnosti već i željom optuženog da pokaže odlučnost i snagu da ispuni ono što je planirao.

Tužilac je rekao da Dakić nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga je Ekaterina u ostavila u februaru prošle godine i pobegla sa njihovim sinom, zbog pretnji.

Ekaterina i dečak koji je trebalo da krene u školu krili su se od Dakića, ali ih je on ipak našao. Ekaterinu nije ubio samo zato da bi čitavog život patila za sinom.

Posle zločina on je pobegao, ali je pronađen posle pet dana potere za njim. Dakić nije pokazivao nikakve emocije tokom suđenja, a presuda treba da bude izrečena 26. juna.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Fejsbuk

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...