UHAPŠEN BIVŠI ŠEF UBK MAKEDONIJE: Sašo Mijalkov priveden zbog opasnosti od bekstva!
Foto: Printscreen Sloboden Pečat

bolje sprečiti

UHAPŠEN BIVŠI ŠEF UBK MAKEDONIJE: Sašo Mijalkov priveden zbog opasnosti od bekstva!

Severna Makedonija -

Bivši direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Makedonije Sašo Mijalkov uhapšen je danas posle podne u Skoplju na zahtev Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Mijalkov je uhapšen u Hotelu "Meriot" u centru Skoplja i sa lisicama na rukama odveden u Istražni zatvor. Skopski krivični sud je bivšem šefu UBK, protiv koga Specijalno tužilaštvo vodi nekoliko sudskih postupaka i istraga, odredio 30-todnevni pritvor zbog mogućnosti bekstva.

Specijalno tužilaštvo je pritvor za Mijalkova zatražilo kao meru obezbeđenja u sudskom postupku "Target-Tvrđava" u kome je prvooptuženi za masovno prisluškivanje u Makedoniji.

Zajedno sa rođakom, bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, Mijalkov je smatran najmoćnijim čovekom u Makedoniji tokom decenije vladavine VMRO DPMNE od 2006. do 2016. Mijalkov je treći funcioner bivše vlasti protiv koga se vode sudski postupci, a koji je zbog opasnosti od bekstva pritvoren nakon što je osuđeni bivši premijer Nikola Gruevski pobegao u Mađarsku.

Pored sudskog postupka "Target-Tvrđava", Mijalkov je optužen i u slučajevima Specijalnog tužilaštva "Trezor", "Tortura", "Titanik 2", a obuhvaćen je istragom u slučaju nazvanom "Imperija" zajedno sa najbogatijim Makdeoncem Jordanom Kamčevim.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track