OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE IMAO POMAGAČA: Prevezao ga u Tursku, ovako se pravdao pred policijom! OBJAVLJIVALI I SLIKE
Foto: screenshot Youtube/telmatv, screenshot

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VANJE IMAO POMAGAČA: Prevezao ga u Tursku, ovako se pravdao pred policijom! OBJAVLJIVALI I SLIKE

Severna Makedonija -

Vozač glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorčevske iz Skoplja, Ljupča Palevskog, saslušan je u policiji, gde je izjavio da nije znao da je Palevski osumnjičen.

Nakon hapšenja vozača, oglasila se i makedonska policija.

- On je vozio Palevskog na relaciji Beograd-Bugarska-Turska, ali je negirao da je u tom trenutku znao da se u njegovom automobilu nalazi osoba osumnjičena za dvostruko ubistvo. Ovo je ukratko izjava lica S.D. koji je iz Strumice.

„Skopje1” saznaje da je policiji tvrdio da je za Palčevu umešanost u ubistva saznao 3. decembra – datuma kada je Tužilaštvo (uveče) saopštilo da su Vanja Đorčevska i Panče Žežovski ubijeni, kao i podatak da je organizator i realizator bio je Palčo.

Ivona Talevska, predsednica Makedonske asocijacije novinara govorila je jutros na Kurir televiziji i komentarisala uhapšenje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog, koji je juče "pao" u Turskoj.

Vanja Đorčevska
foto: printscreen/društvene mreže

- U Tursku je stigao uz pomoć prijatelja, koji ga je vozio od Bugarske do Turske, prešli su preko ganičnog prelaza Gradina. Čovek koji ga je vozio je Stefan D. i uhapšen je. On je sam postavljao slike na društvenim mrežama. Uhapšen je od turskih policajaca, nakon što je simulirao da ide na aerdrom da bi napustio Tursku - ispričala je Talevska.

Inače, Palčov vozač je na društvenim mrežama podelio i fotografiju iz Turske, koja je objavljena 3. decembra, ali ujutru. Ovo ukazuje da je Palčo takođe bio u Turskoj kada su ga javnost i institucije tražile. Ministarstvo unutrašnjih poslova ga je sve vreme pratilo. Vozač je naveo da ga je koristio Palčo.

Vanja Đorčevska
foto: printscreen/društvene mreže

Fotografiju je objavio Palčov vozač snimljenu u Turskoj

Vozač je takođe prigovorio da mu se odredi mera pritvora. Reagovao je i kada je zaustavljen na granici, a vozilo mu je zapečaćeno, dok je u policijskoj pratnji odveden u stanicu, pa dovezen u Skoplje, saznaje „Skoplje1”.

On je policiji sve ispričao – opisao je svaki trenutak proveden sa Palčom – osobom koju su institucije isticale kao organizatora i realizatora ubistava Pančea i Vanje, kažu izvori iz istrage.

Društvenim mrežama kruži i fotografija vozača i Palča, ali „Skoplje1” nije uspeo da utvrdi da li je snimljena i podeljena u periodu kada je osumnjičeni za organizovanje i izvršenje ubistava bio u bekstvu.

Vozač i Palčo

Palčov vozač vozio je beli džip Land Rover. Osumnjičenog je vozio preko graničnih prelaza u Bugarskoj, ulazeći u Bugarsku na GP Кalotina i na izlasku iz Bugarske na GP Кapitan Andrevo (prema Republici Turskoj). Određen mu je pritvor od 48 sati.

Kurir.rs/Skoplje1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track