TRAŽE PRAVDU ZA PALČU! Na društvenim mrežama je formirana grupa gde je Ljupče Palevski predstavljen kao patriota, a ne ubica! FOTO
Foto: printscreen facebook

ŠOK

TRAŽE PRAVDU ZA PALČU! Na društvenim mrežama je formirana grupa gde je Ljupče Palevski predstavljen kao patriota, a ne ubica! FOTO

Severna Makedonija -

Na društvenim mrežama se formiraju grupe preko kojih se traži pravda za prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palče, koji je, prema navodima institucija, organizator i izvršilac dva ubistva.

Jedna od njih se zove "Pravda za Palča, pravda za Vanju, pravda za Pančeta, pravda za Makedoniju".

"Desna" je naziv stranke koju je osnovao Palčo, a on je i njen predsednik. Grupa je formirana juče ujutru. Postoji nekoliko postovai to uglavnom, od tvorca grupe, koga Palčo opisuje kao "pravog makedonskog patriotu".

Ljupčo Palevski
foto: printscreen facebook

"Svi mi koji poznajemo Palča lično znamo da je on nevino optužen za jezivo i monstruozno ubistvo Vanje. Znamo da im je, zajedno sa nekim od njegovih najbližih saradnika, nametnut slučaj u kojem su brutalno žrtvovali živote dece. Oduzeli su detetu mladost, radost koju mu život donosi, potomstvo, sreću da bude deo njegovih najmilijih, drugova i prijatelja... Stvorili su neprijateljsko i nasilno javno mnjenje, stvorili potencijalna čudovišta koja su spremna da rastrgne nevino optuženog Palču kao što bi učinio najkrvožedniji vuk. Potencijalni monstrumi će isto uraditi i sa svim Palčovim poznanicima i saradnicima. Dragi Makedonci, dragi sugrađani, dragi prijatelji i dušmani, molim vas spustite glave, samo tako ćemo moći da se izborimo za istinu, da pronađemo prave monstrume koji su ubili Panča i Vanju. Samo tako ćemo moći da saznamo ko su ideolozi, organizatori i izvršioci ovih jezivih, brutalnih i političkih ubistava. Životi Panča i Vanje su veoma skupi i zločin je da za njih odgovaraju nevini Makedonci", stoji u objavi sa profila "Toni Desna", kreatora i administratora grupe.

Na profilu "Toni Desna" nema objava, ali ima 349 prijatelja. Među njima nije profil Ljupča Palevskog. U grupi se, osim što traže pravdu za Palču, ne pominje ime nijednog drugog optuženog.

(Kurir.rs/Skopje1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track