KECMAN O ORLOVIMA U KINI: Polako sa Amerikancima! Dajte da mi prvo dođemo do finala
Foto: Starsport©

MUNDOBASKET 2019

KECMAN O ORLOVIMA U KINI: Polako sa Amerikancima! Dajte da mi prvo dođemo do finala

SP KINA -

Bivši srpski košarkaš Dušan Kecman rekao je da zadovoljan igrom repezentacije Srbije na prvom meču na Svetskom prvenstvu u Kini, kao i da će kvalitet i forma tima rasti kako se prvenstvo približava kraju.

Srbija je juče na startu Mundobasketa pobedila Angolu 105:59, u meču kom su izbranici Aleksandra Djorđević pokazali dominantu igru uz 32 podeljne asistencije.

"Kako smo igrali u pripremnom periodu pre Svetskog prvenstva, tako smo i nastavili. Sa timskom i nesebičnom igrom, gde svako svakom hoće da doda loptu, gde se svako razigrava i gde nemamo nekog izrazitog pojedinca na kome se bazira igra. Raspored u minutaži je jako važan, da se igrači ne troše u nekim utakmicama. Jako sam zadovoljan premijernom utakmicom", rekao je Kecman Tanjugu.

Srbija u drugom meču gurpe D igrati protiv selekcije Filipina, dok će na kraju grupne faze snage odmeriti sa Italijom, a bivši bek Partizana istakao je da sutra treba da se odigra sa što manje opterećenja, kako bi se što bolje pripremili za Italijane.

"Italija je u našoj grupi najteži protivniik, ali svaku ekipu treba respektovati i prići ozbiljno. Italija je tim sa kojim ćemo se boriti za prvo mesto. Odigrali smo dve pripremen utakmice sa njima, obe smo dobili. Ali takmičenje na SP je tako da su ekipe možda nešto krile, tu je ekstra motiv, turnirski sistem takmičenja... Neće biti isti značaj ove utakmice protiv Italije i prethodne dve tokom priprema. Verujem u nasu reprezentaciju i trebalo bi da verujemo da ćemo imati pozitivan ishod sa Italijanima, da budemo prvi u grupi", rekao je on.

Košarkaši Srbije i pre SP svrstavani su među glavne favorite za odličja, a na FIBA listi favorita, aktuelni evropski, svetski i olimpijski osvajči srebne medalje, dve nedelje uzastopno bili su na vrhu te liste za zlato.

"Priča se o tom finalu sa SAD, ali treba pre svega mi da dođemo u finale, a treba i Amerikanci. Sve je moguće, ima dosta kvalitetnih reprezentacija koju mogu da iznenade i koje mogu da odigraju neku nadahnutu utakmicu u četvfinalu i da neki od favorita ispadnu iz borbe za medalju. Sigurno je da svi navijamo i da želimo da igramo to finale, ali da hajde da pratimo iz utakmice u utakmicu, da idemo korak po korak. Ja sam siguran da će naša reprezentacija dizati kvalitet i da će biti sve bolja i bolja kako se prvenstvo bude bližilo kraju", zaključio je Kecman.

Srbija sutra od 13.30 igra protiv Filipina, a grupnu fazu zavrsava u sredu u istom terminu protiv Italije.

(Tanjug, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track