Najnovije vesti

DRAGAN KAPIČIĆ ANALIZIRAO PORAZ ORLOVA: Đorđević mora da objasni debakl
Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

Iz stručnog ugla

DRAGAN KAPIČIĆ ANALIZIRAO PORAZ ORLOVA: Đorđević mora da objasni debakl

SP KINA

Karte na sto Legendarni košarkaš i bivši predsednik KSS traži izveštaj selektora i javno pita zašto smo dozvolili Špancima i Argentincima da nametnu svoj stil igre
 

Srbija je s pravom u šoku, nacija ne veruje da se košarkaši vraćaju kući bez medalje, a legendarni Dragan Kapičić traži objašnjenje selektora za debakl na Svetskom prvenstvu.


Bivši košarkaš i predsednik košarkaškog saveza naše zemlje kaže da Srbija nije umela da odgovori na prljavu odbranu Španaca, a potom i Argentinaca.


A sve je bilo idealno...


- Sve je bilo idealno do utakmica sa Španijom i Argentinom! Zašto smo tu pali? Odgovor mogu da daju jedino selektor Đorđević i igrači. Nismo se prilagodili uslovima igre u te dve utakmice i to je za ozbiljnu analizu. Verujem da će je biti i da će selektor po završetku takmičenja objasniti neke stvari. Volim Saleta, znam da je imao najbolju nameru, ali naša javnost jednostavno mora da dobije odgovore na neke stvari - rekao je za Kurir Kapičić i dodao:

- Nije mi jasno zašto je ekipa bila u podređenom položaju protiv Španaca i Argentinaca. Mi smo bili ti koji su stalno jurili prednost protivnika. U obe utakmice upali smo u zamku protivnika i nismo pokazali koliko vredimo.


Kapičić smatra da je zakazala odbrana, segment igre koji je poslednjih decenija zaštitni znak srpske košarke. Na poluvremenu protiv Argentine, Srbija je primila čak 54 koša.

- Zašto nismo igrali odbranu? Kad ne ide napad, a nije nas išao, prirodno je da pojačaš odbranu. Ako treba i da se odigra prljavije. Nama je Kampaco radio šta je hteo. Izrazito brz igrač za kojeg nismo imali rešenje. Argentinci su nam ulazili u reket, davali pasove iza leđa, nesmetano šutirali... Igrali su prljavo u odbrani, onako baš bezobrazno. I za to nisu sankcionisani. Čudi me da im nismo odgovorili istom merom.


Dobili batine


Dragan Kapičić nije želeo da napada srpske košarkaše, ali je analizirao učinak pojedinaca sa osvrtom na suđenje.

- Jokić i Marjanović su dobili takve batine protiv Argentine da će ih se dugo sećati. Jokić je imao i tuču protiv Španije. Zaradio je isključenje, a on je bio prvi koji je fauliran. Ne treba da se žalimo na sudije, ali nisu imali isti kriterijum. Ova generacija jednostavno ne ume da krade, udara i igra prljavo. Žao mi je Bogdanovića jer je ostao sam. Jedini je tokom turnira uvek nešto pokušavao i preuzimao odgovornost. Krivo mi je što ga saigrači nisu ispratili - objasnio je Kapičić.

 

 

Glavu gore

IPAK NIJE KRAJ SVETA


Dragan Kapičić tvrdi da će se košarka igrati i dalje u Srbiji, bez obzira na neuspeh u Kini.

- Očekivanja su bila ogromna, ali nije kraj sveta! Ova generacija je sjajna. Verujem da će izboriti plasman na OI u Tokiju i tamo pokazati koliko vredi - smatra Kapičić.

Zaslužuju dres

NEDOSTAJALI NEDOVIĆ I KALINIĆ


Izostanak Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića različito je tumačen u sportskoj javnosti.

- Obojica zaslužuju da budu u reprezentaciji i biće sigurno u narednim akcijama i budućnosti. Ubeđen sam u to. Ti momci imaju kvalitet i potrebni su Srbiji - tvrdi Kapičić.

 

foto: Dado Đilas

 


Jedan je kapiten

TEŠKO BEZ TEODOSIĆA


Izostanak Miloša Teodosića zbog povrede skupo je koštao reprezentaciju Srbije.

- Delovalo je tokom priprema i na početku SP da nam Teo ne fali. I onda su došle utakmice sa Španijom i Argentinom. Tu je bilo vidljivo koliko je korisno njegovo prisustvo. Na stranu njegov kvalitet, koji nije sporan, ali nedostajao nam je najviše svojim autoritetom. Nema dileme, mnogo nam je falio - jasan je Kapičić.

foto: Nebojša Mandić

 

Kurir/Aleksandar Radonić

Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: