BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE UDARIO NA ORLOVE Repeša: Balon Srbije je bio naduvan više nego što je trebalo!
Foto: Starsport©

Analizirao dešavanja na Mundobasketu

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE UDARIO NA ORLOVE Repeša: Balon Srbije je bio naduvan više nego što je trebalo!

SP KINA -

Učinak srpske košarkaške reprezentacije na Svetkom prvenstvu u Kini nije ostavio nikog ravnodušnog u regionu.

Jedan od onih koji pomno prati dešavanja na Mundobasketu je i bivši selektor Hrvatske i doskorašnji trener Budućnosti iz Podgorice Jasmin Repeša.

- Gledao sam sve utakmice Srbije, uključujući pripremne, a redovno se čujem s kolegama iz Srbije i ono što je zaključak jeste kako je ova generacija bila pod velikim psihološkim opterećenjem. Očigledno je naduvan balon više nego što je trebalo jer treba podsetiti kako na prošlim takmičenjima, gde su osvajali srebra, realno nisu bili favoriti zbog puno otkaza igrača. No napravljena je atmosfera kako mora da se ode do kraja i to je očigledno bilo prepreka i veliko opterećenje igračima koji evidentno imaju kvalitetu za velike stvari. Ali porazi od Španije i Argentine, selekcija koje imaju kontinuitet i tradiciju, pokazali su da nikog ne sme da se podceni, pogotovo ne reprezentacije koje imaju igrače s ogromnim iskustvom i puno utakmica na velikim takmičenjima - rekao je Repeša za hrvatski Tportal.

Iskusni 58-godišnji stručnjak koji je posle brodoloma sa podgoričkim timom bez posla, dotakao se i učešća Amerike.

- Amerikanci su na SP stigli sa svojom tzv. trećom ekipom, ali usprkos tome očekivalo se od njih da idu do kraja s obzirom na struku koju predvode Greg Popović i Stiv Ker, kao i individualni kvalitet većine igrača. No, evidentno je da ovi NBA igrači prvi put igraju zajedno, nisu imali dovoljno vremena za uigravanje i zbog toga su neke reprezentacije, posebno one iz Evrope, u velikoj prednosti jer godinama igraju zajedno. Ukratko, Amerikanci imaju kvalitet igre samo kad pojedinci poput Mičela ili Vokera sjajno izgledaju u napadu, ali to je u ovoj selekciji bilo retko. Obrana kod njih nije sporna, trudili su se, ali to nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Španija - Australija

Posle pobede nad Srbijom Španci su ušli u krug najužih kandidata za osvajanje Svetskog prvenstva, a danas (10.00) ih očekuje polufinalni duel s odličnom Australijom. Kvota na Furiju je 1,70, a na Australiju 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Španija - Australija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track