Najnovije vesti

mundobasket 2019

PUKLO! Aleksandar Saša Đorđević nije više selektor Srbije!

SP KINA

Aleksandar Saša Đorđević više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije. 

Od specijalnih izveštača Kurira iz Kine Dada Đilasa i Predraga Gajića!

Đorđević je posle utakmice sa Češkom na konferenciji za medije saopštio da se povlači sa mesta selektora košarkaške reprezentacije Srbije. 

- I'am leaving - rekao je Đorđević medijima po okončanju poslednje utakmice Srbije na Mundobaksetu.  

Đorđević se kratko obratio i srpskim medijima: 

'' Da, rekao sam igračima. Red je i vreme. To je to. Nije bilo razgovora o mom nastavku, na meni je da se povučem, znam kada čovek treba da se povuče. Odlazim u trenutku kada nismo došli do cilja. To sam odlučio pre SP, ali nije u redu o tome sada da pričam. Nije bilo lako, veliku zahvalnost dugujem Daniloviću, bišem predsedniku Đilasu, koji me je postavio, hvala i Bodirogi. Hvala svim igračima, zajedno smo se digli. Mnogo im dugujem. Imali smo sjajnu podršku svih,'' rekao je Đorđević. 

Đorđeviću je danas istekao ugovor sa KSS, a do produžetka novog očigledno neće doći. Da li je Sale sam to nije želeo ili je naslutio da do toga neće doći pa se sam dostojanstveno povukao, ostaće očigledno velika misterija.

Aleksandar Djordjević je na klupi Srbije bio od novembra 2013. godine i sa nacionalnim timom je osvojio tri srebra - na Svetskom prvenstvu 2014, na Olimpijskim igrama 2016. i na Evropskom prvenstvu 2017.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u Pekingu pobedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

Kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja