Najnovije vesti

KONFERENCIJA

ODLUKU DA ODEM DONEO SAM JOŠ PRE SP U KINI: Ovo su Saletove poslednje reči na mestu selektora Srbije! (KURIR TV)

SP KINA

Kao što se pisalo već danima u nazada danas je postalo i zvanično - Sale Đorđević više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije. 

Sale je to potvrdio na konferenciji za medije odmah po okončanju meča sa Češkom. 

 

„Čuo sam o tome. Istina je da su mediji pisali o tome. Odlazim, reći ću to sada“, rekao je Aleksandar Đorđević.

 

"Da, rekao sam već igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", objasnio je Đorđević. 

 

Đorđević je istakao da je ovakvu odluku doneo još pre početka Svetskog prvenstva u Kini.


"Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira.... Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču", zaključio je Đorđević, a potom napustio salu za medije.

 

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u Pekingu pobedila selekciju Češke sa 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

 

Srbija je dožive dva poraza na ovom Sp i to oba od reprezentacija koje će se boriti za zlatnu medalju - Španije i Argentine. 

 

 

Kurir sport 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: