PRVA LETNJA HUMANITARNA “TRKA ZA ŽIVOT” NA JAHORINI
Foto: Promo

NAJAVA

PRVA LETNJA HUMANITARNA “TRKA ZA ŽIVOT” NA JAHORINI

Sport -

Olimpijski centar Jahorina nastavlja humanitarnu akciju i u okviru letnje sezone i zajedno sa Fondacijom “Podrži život” organizujе humanitarnu “Trku za život” na Jahorini. Ovo je prva letnja trke ove vrste i predstavlja sjajan izazov za porodice, rekreativce i naravno za iskusne takmičare.

Prva letnja humanitarna “Trka za život” će se održati u subotu, 11. avgusta, start je na Poljicama. Pripremili smo dve discipline: porodičnu i ekstreme /muškarci i žene/. Dužina takmičarske staze porodične trke je 500 m i koncentrisana je oko vrtića na Poljicama, sa 5 prepreka i upotrebom tjubinga.

Dužina takmičarske staze ekstremne trke je 5 km, staza je stvarno extreme zahvaljujući 15 prepreka koje smo spremili samo za najjače trkače. Na svakom mestu za prepreke će biti naši volonteri koji će beležiti takmičare koji uspeju da prevaziđu prepreke. Imaćemo jedno mesto za okrepu sa voćem i vodom.

Cena kotizacija za obe trke je 20 KM, a sva prikupljena sredstva, naravno, idu u dobrotvorne svrhe. Svi takmičari će imati startni paket sa zanimljivim sadržajem i svi koji završe trke će dobiti medalje u znak zahvalnosti i kao lepu uspomenu. Za prva tri mesta u svakoj katergoriji deca, žene i muskarci smo pripremili vredne nagrade.

foto: Promo

Svoje mesto na trci možete rezervisati već sad na www.oc-jahorina.com, na platou Poljice i u hotelu “Bistrica” dok će se od 10. 7. prijave i uplate vršiti i u hotelu „Termag“ i u aparthotelu „Vučko“. Jutro pred trku, neophodno je čekirati se u kućuci za prodaju ski karata na Poljicama, preuzeti startni paket i startni broj.

Svi koji žele da podrže akciju, a nisu u mogućnosti da se takmiče mogu to učiniti kupovinom bandane posebno dizajnirane za “Trku za život” na istim mestima.

Posle trke od na platou Poljice organizujemo dobrotvornu DJ žurku na koju pozivamo sve da nam se pridruže i da još pojačamo efekat trke.

Za kraj, još jednom vas pozivamo da ne propustite jedinstvenu priliku da u uzbudljivim trkama upoznate lepote Jahorine i promovišete prave ljudske vrednosti. Dođite da se zabavite, otkrijete svoje mogućnosti i družite sa ljudima sličnih interesovanja, dođite da još jednom zajedno pobedimo, a sve za jedan cilj život, osmeh, radost i bezbrižnost dece.

foto: Promo

Deca

Fondacija trenutno ima pokrenutih osam humanitarnih akcija za sledeću decu:

- Anđela Jankovic, tumor na mozgu (hemoterapije - 84.000,00 EUR)

- Petra Petrović, tumor na nadbubrežnoj žlezdi, bešici, materici i debelom crevu (transplantacija koštane srži 250.000,00 - 300.000,00 EUR)

- Filip Rikić, tumor na mozgu (hemoterapije 210.000,00 EUR)

- Petra Zarbool, cerebralna paraliza (rehabilitacija 3.629,00 EUR)

- Sloboda Ćuković, cerebralna paraliza (terapijski tretmani 297.600,00 RSD)

- Mihajlo Grbić, cerebralna paraliza (terapijski tretmani 180.000,00 RSD)

- Martin Poša, tumor na mozgu, hidrocefalus, hipertenzija, cerebralna paraliza (banjsko lečenje i rehabilitacija 143.400,00 RSD)

- Andrija Janković, cerebralna paraliza (transplantacija matičnim ćelijama 8.000,00 EUR + 38.267,00 RSD)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track