BORBA ZA MEDALJE ILI... Srbija na najtežem ispitu na Mundobasketu
Foto: Dado Đilas

BORBA ZA MEDALJE ILI... Srbija na najtežem ispitu na Mundobasketu

Sport -

Košarkaši Srbije igraju protiv reprezentacije Argentine (utorak, 13:00) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini.

Svaka sledeća utakmica je najvažnija, često kaže selektor Aleksandar Đorđević, ali ova je baš najvažnija. Više nego bilo koja!

Stigli su košarkaši Srbije iz Vuhana u Donguan na jug Kine i opet će bez treninga na parket. Pobeda znači prolaz u polufinale i igranje za medalju, poraz bi selio "orlove" u borbu od petog do osmog mesta. O potencijalnom fijasku u Kini niko ne razmišlja.

Jednostavno, košarkaši Srbije prema svim ocenama jači su od Argentine bar za 10-15 poena i to sada treba dokazati kada je najpotrebnije. Izaći na teren i pobediti kada je najteže.

To u ovim trenucima najbolje oseća plej Vasilije Micić koji je posle porodične tragedije i smrti majke rešio da ostane u ekipi i igra za Srbiju. Kapa dole, majstore!

I njegova odluka biće dodatni motiv "plavima" da zajedno trijumfuju i posle se okrenu borbi za odličja. Projektovano, u petak bi "orlove" u polufinalu čekale SAD, ali toj priči sada svakako nije mesto.

Košarkaši Srbije apsolutni su favoriti protiv Argentine i zato je kvota na pobedu 1.58 uz hendikep poena 10.5 Ako budemo slavili ubedljivije, sa razlikom većom od 14.5 poena, Meridian daje lepu kvotu 2.11.

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su prilično efikasni do meča sa Španijom, zato se veruje da će sada Argentini naplatiti za bolan poraz i lošu partiju. Ukoliko naši košarkaši postignu više od 88.5 poena protiv "gaučosa", to može da se naplati kvotom 1.90.

Ako pogodite da će ukupno na meču za plasman u polufinale biti između 171 i 180 poena, Meridian daje sjajnu kvotu 4.40.

Očekuje se da Nikola Jokić zablista i povede Srbiju zajedno sa Bogdanovićem do trijumfa! Ako bude nerešiva enigma za Argentince i zabeleži dabl-dabl, to se vrednuje lepom kvotom 2.75, a Bogdanov dabl-dabl sa 3.50.

Ukoliko verujete da bismo mogli baš ubedljivo do četvrtfinala i da prebacimo "stotku", kvota je sjajnih 12.

Nekoliko iznenađenja već se dogodilo, i Litvanija i Grčka potpuno neočekivano ostale su bez borbe za medalju u Kini.

Verujemo da će se "orlovi" skupiti i biti pravi kada je najpotrebnije. Momci, ajmo, ajde, mi smo zemlja košarke!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track