„MALE STVARI KOJE ŽIVOT ZNAČE“ - MOKA I MOZZART U VELIKOJ AKCIJI ZA POMOĆ DEČJIM KLINIKAMA
Foto: Promo

„MALE STVARI KOJE ŽIVOT ZNAČE“ - MOKA I MOZZART U VELIKOJ AKCIJI ZA POMOĆ DEČJIM KLINIKAMA

Sport -

Slavnić: Za decu ne postoji limit kada je u pitanju pomoć. Iz Tiršove i sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ poručuju da su donacije ove kompanije od neprocenjivog značaja

Kad napraviš asistenciju, onda su dvojica zadovoljni – i onaj koji da koš i onaj što mu je dodao. Tim rečima je Zoran Moka Slavnić opisao koliko se lepo oseća zbog toga što mu je Mozzart omogućio da kroz Humanitarni tiket u podne „asistira“ Tiršovoj. Inspirisana dobitnim plemenitim listićem legende naše košarke, kompanija Mozzart organizovala je veliku akciju pomoći za naše dve najveće dečje bolnice, pa je donacija uručena i Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu.

Na stotine balona podeljeno je mališanima koji se leče u ovim ustanovama, a Moka je širio vedar duh među zaposlenima i potrudio da i njima oboji dan osmesima.

mozzart
foto: Promo

- Čovek ne može lepše da se oseća nego kad nekome nešto pokloni. Drago mi je što me je Mozzart uključuje u humanitarne akcije po kojima je dobro poznat. Ovoga puta sam se odlučio da pomoć sa dobitnog tiketa ide Tiršovoj, jer za decu ne postoji limit kada je u pitanju pomoć. Svako učešće bilo koga od nas je veliki doprinos mališanima, kojima ostaje budućnost. Zato sam mnogo srećan zbog ove donacije – istakao je Slavnić.

Proslavljeni košarkaš i trener osmislio je tiket sa kvotom 12,67, a kompanija Mozzart tradicionalno svaki dan izdvaja 10.000 dinara za ulog. Tako je na adresu Tiršove stiglo 126.700 dinara.

mozzart
foto: Promo

- U ime rukovodstva Dečje klinike želim da se zahvalim Mozzartu što organizuje ovakve akcije i Moki Slavniću koji je prepoznao nas kao mesto kome je potrebna pomoć. Naša ustanova je već 90 godina sinonim dečje medicine na ovim prostorima. Ova zgrada je počela da se gradi još 1936, a posle Drugog svetskog rata postala je centar gde se leče najteži bolesnici iz svih oblasti, i pedijatrije i dečje hirurgije. Trenutno 140 dece leži zbog operacije ili dijagnostike ili ozbiljnih ispitivanja, a ova pomoć nam je dobro došla da se poboljšaju uslovi boravka, kao i način lečenja, pa je od velike pomoći našim malim pacijentima – naglasio je Dr Vojislav Parezanović, načelnik pedijatrije Tiršova.

I odeljenja Instituta su ukrašena šarenim balonima, a kompanija Mozzart je uručila pomoć za nabavku potrebne medicinske opreme: aparata za pritisak, mehaničkih kolica, EKG aparata...

mozzart
foto: Promo

- Veoma smo počastvovani kada Mozzart, jedna od najbolje organizovanih društveno odgovornih kompanija, odluči da dodeli vrednu donaciju najvećoj dečjoj bolnici u ovom delu Evrope. Radost i zahvalnost korisnika naših usluga, znanja i sposobnosti u lečenju dece, kao i zaposlenih je tim veća kada znamo da ovo nije prva donacija kompanije Mozzart. Ako tome dodamo teško poslovanje u vreme pandemije COVID-19 i povećane zahteve obolele dece, onda je zahvalnost svih nas veća jer je donacija u potrebnoj medicinskoj opremi i sredstvima došla u pravo vreme. Dok država preko Ministarstva zdravlja gradi, rekonstruiše i oprema mnogo bolnica u Srbiji, uključujući i Institut, donatori, kao što je kompanija Mozzart misli na one „male stvari“ koje „život“ jedne bolnice znače. Veliko hvala od sve lečene dece, njihovih roditelja i svih zaposlenih u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu – rekao je doc. dr Radoje Simić, v. d. direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu.

Ljiljana Plavanski, glavna sestra Instituta, Mirjana Živojnov, glavna sestra Pedijatrijske klinike i Milan Kujundžić, glavni tehničar Klinike za dečju hirurgiju, poslali su posebnu zahvalnicu Mozzartu:

- Ova donacija je od neprocenjivog značaja za lečenje i negu malih bolesnika. Hvala na podršci i što ste propoznali naše napore u borbi za suzbijanje epidemije uzrokovane SARS-CoV-2 virusom kod dece.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track