MERIDIAN ORGANIZUJE ŠKOLE SPORTA ŠIROM SRBIJE
Foto: Promo

MERIDIAN ORGANIZUJE ŠKOLE SPORTA ŠIROM SRBIJE

Sport -

Dok se 32. put po redu duh olimpizma širi celim svetom, kompanija Meridian nastavlja akciju “Škole sporta za sve”.

Srbija je osvojila prvo zlato u Tokiju, a Meridian se pobrinuo da pomoć ove kompanije budućim šampionima stigne u sve krajeve Srbije. Pomoć je stizala i stiže ne samo kroz donacije u vidu dresova, sportske i tehničke opreme, nego sada i kroz škole sporta koje Meridian pokreće u saradnji sa lokalnim sportskim klubovima i savezima.

Pojmovi „mali“ i „veliki“, „bitni“ i „nebitni“ sportovi ne postoje – svi entuzijasti i klubovi koji neguju timski duh i vrednosti zdravog nadmetanja i dalje će imati podršku kompanije Meridian, najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću.

Zato ova kompanija za svaku medalju naših sportista na Olimpijskim igrama donira 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Najveća sportska svetkovina povod je da Meridian još jednom pomogne tamo gde je najpotrebnije – sportistima na borilištima, ugroženim pojedincima u lokalnim zajednicama.

Kako i dolikuje liderima.

MILIONI ZA MLADE STRUČNJAKE

Pored pomenute akcije, Meridian fondacija, u saradnji sa najvišim državnim organima Republike Srbije, nedavno je započela i donatorski ciklus u okviru koga će dodeliti više desetina hiljada evra domaćoj startap sceni.

U planu je finansiranje šest najboljih startap projekta mladih IT stručnjaka sa završnih godina studija na domaćim univerzitetima. U ovaj paket podrške uključena je i sistemsko - mentorska podrška softverskog tima ove kompanije, koja svojim rešenjima snabdeva preko 40 EU i svetskih tržišta.

Meridian
foto: Promo

Meridianbet, kao najveća tehnološka i gejming kompanija u ovom delu Evrope, na taj način postaje i deo domaće startap scene - brzo rastućeg biznis ekosistema koji godišnje privuče više desetina miliona evra u investicijama.

Svet oko nas za prethodnih godinu dana nepovratno se izmenio – zato će program finansiranja inovativnih IT biznis ideja od strane Meridian inovacionog fonda prevashodno biti orijentisan ka startapovima. Pored promovisanja mladih IT inženjera, prioritet će biti na podsticanju društvene mobilnosti i bolje upošljivosti mladih talenata koji dolaze iz ugroženih kategorija stanovništva.

VIŠE OD MILION EVRA DONACIJE OD POČETKA PANDEMIJE

Podsećamo i da od početka kovid pandemije, Meridian neprestano osnažuje pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa. Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio milionske donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa. Paketi pomoći dopremljeni su u preko 40 gradova, a neumorni volonteri kompanije Meridian posetili su preko 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije i regiona, uputivši pomoć u vrednosti od preko milion evra.

Meridian se priključio i akciji promocije masovne imunizacije stanovništva, a svojim primerom pozvao je građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi. Kompanija Meridian ulaže napore i u oživljavanje kulturne scene Srbije, a poslednji korisnik donacije ove kompanije je bila i jedna od najznačajnijih srpskih ustanova kulture, Zadužbina Ilije M. Kolarca. Ova kompanija priključila se i globalnim projektima UNICEF, kao što je veliki projekat podizanje zdravstvenih kapaciteta Indije u borbi protiv pandemije.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track