VIKTOR TROICKI POZIVA DECU NA TENIS: TRENIRAJ BESPLATNO U ZVEZDI!
Foto: Promo

VIKTOR TROICKI POZIVA DECU NA TENIS: TRENIRAJ BESPLATNO U ZVEZDI!

Sport -

Mozzartov projekat Besplatnih škola sporta je važan jer pruža svim mališanima priliku da se oprobaju na terenu

Mozzart
foto: Promo

Osvajač „salatare“ i tri ATP titule, nekadašnji 12. igrač sveta, a sada selektor Dejvis kup tima Srbije poziva decu na tenis! Viktor Troicki bio je specijalni gost na otvaranju šeste Mozzartove besplatne škole sporta i to na terenima TK Crvena zvezda gde je pravio prve korake.

Oko 70 mališana uzrasta od pet do osam godina dobilo je jedinstvenu priliku da trenira „beli sport“ bez plaćanja članarine, a čak i deca koja zbog raspusta nisu stigla na uvodni čas, mogu i dalje da se priključe školici prijavom na besplatneskolesporta@mozzartsport.com

Pogedajte kako je bilo na prvom času:

Čak dva sata je aktuelni selektor bio sa mališanima, pokazivao im kako da drže reket, prebacuju lopticu, potom im je uručio diplome, potpisivao autograme, slikao se sa svima.

“U ovom uzrastu je najvažnije da se igraju, steknu mnogo drugara, a ako ih tenis zainteresuje, onda treba samo da budu vredni i rezultati će doći. Ja sam upravo završio karijeru, uspeo da ostvarim svoj san, a želim i svoj ovoj deci to isto”, rekao je Viktor. „Puno mi je srce što vidim ovoliko dece koja žele da treniraju tenis, pogotovo na ovom mestu, gde sam i ja pravio prve teniske korake. Hvala kompaniji Mozzart što je pokrenula projekat Besplatnih škola sporta, tako nešto nije postojalo u moje vreme. Smatram da svako dete treba da dobije šansu da se oproba u sportu koji voli, a ja ću se uvek rado odazvati da podržim ovakve sjajne akcije“.

Treninzi se održavaju subotom i nedeljom u naredna tri meseca, a decu na kraju očekuje i turnir.

Mozzart
foto: Promo

“Naša škola ima dugu tradiciju i iz nje su potekli mnogi šampioni, nadam se da će se i sad pojaviti neki. Zvezda je najtrofejniji klub, deca će ovde imati dobre uslove za rad. Treneri će proceniti ko ima talenta, želje i afiniteta, a podsećamo da deca i dalje mogu da se priključe treninzima”, naglasio je Slobodan Vojinović iz TK Crvena zvezda.

Mozzart
foto: Promo

ŠESTA MOZZARTOVA BESPLATNA ŠKOLA SPORTA

Podsetimo, Mozzartova besplatna škola sporta je projekat pokrenut proletos u okviru kojeg su deca dobila priliku da šest meseci treniraju fudbal, košarku, odbojku i rukomet bez plaćanja članarine.

Na treninzima su decu posetili Aleksandar Katai, Dragan Stojković Piksi, Vesna Čitaković, Željko Rebrača, Stefan Jović, Ratko Nikolić, Dragan Škrbić, Vladimir Cupara, a najvredniji su dobili mesto na kampu kod proslavljenih sportista – Deki 5, Teo 4, Ratko Nikolić i Play Volley.

U avgustu su i mladi Novosađani dobili priliku da treniraju bez nadoknade kod Petra Puače, a na otvaranju školice posetili su ih prvotimci Zvezde Mirko Ivanić i Aleksa Vukanović.

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a besplatni treninzi sada su omogućeni i deci koja žele da se oprobaju u tenisu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track