SKOLARI ŠOKIRAO: Brazil na Mundijalu bez Ronaldinja, Kake i Robinja
Foto: AP

Traži podršku bez obzira na imena

SKOLARI ŠOKIRAO: Brazil na Mundijalu bez Ronaldinja, Kake i Robinja

Brazil 2014 -
Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari saoštio je spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari saoštio je spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Na spisku se naleze 23 igrača, ali među njma nema bivših zvezda Ronaldinja, Kake i Robinja. "Nije bitno da li se slažete ili ne. Tražim od svih Brazilaca da podrže nacionalni tim, bez obzira na imena", rekao je Skolari. Većina igrača, njih 17, bili su deo ekipe koja je pobedila na Kupu konfederacija prošle godine u Brazilu. Brazil predstavlja spoj mladosti i iskustva, odnosno kombinaciju mladih i talentovanih fudbalera, kao što su Nejmar i Oskar, ali i prekaljenih asova kao što su Dani Alveš, David Luis, Tijago Silva i Hulk.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Žulio Cezar (Toronto), Džefferson (Botafogo), Viktor (Atletiko Mineiro)

Odbrana: Marselo (Real Madrid), Dani Alveš (Barselona), Majkon (Roma), Maksvell, Tijago Silva (obojica Pari Sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante (Bajern Minhen), Enrike (Napoli)

Sredina terena: Paulinjo (Totenhem), Ramires, Vilijan, Oskar (svi iz Čelsija),Ernanes (Inter Milan), Luiz Gustavo (Volfsburg), Fernandinjo (Mančester Siti),

Napad: Bernard (Šahtjor Donjeck), Nejmar (Barselona), Fred (Fluminense), Žo (Atletiko Mineiro), Hulk (Zenit Sank Peterburg)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja