BRAZUKA: Večeras počinje 20. Svetsko prvenstvo u fudbalu
Foto: Reuters

Mundijalska groznica

BRAZUKA: Večeras počinje 20. Svetsko prvenstvo u fudbalu

Brazil 2014 -
Brazil i Hrvatska igraju na premijeri Mundijala, a na ceremoniji otvaranja pevaće Dženifer Lopez

Naša planeta se od danas do 13. jula neće zvati Zemlja, već - Brazuka!

Mundijalska fudbalska groznica počeće večeras premijernom utakmicom između domaćina Brazila i „vatrenih“ Hrvata (22.00). Ipak, pre same tekme, svet će na Areni Korintijas u Sao Paulu videti spektakularnu ceremoniju otvaranja jubilarnog 20. Svetskog prvenstva.

Glavna zvezda biće Dženifer Lopez, koja će s brazilskom pevačicom Klaudijom Leite i reperom Pit Bulom otpevati himnu Mundijala „We Are One“.

Zabavljaće masu... Džej Lo i Pit Bul
Zabavljaće masu... Džej Lo i Pit Bul

Potom će na teren istrčati najbolji fudbaleri Brazila i Hrvatske, zakotrljaće se lopta Brazuka travnatim terenom i više od 60.000 ljudi s tribina gromoglasno će navijati za svoj tim. Četa Luisa Skolarija imaće ogromnu većinu na svojoj strani, oni su i najveći favoriti za krunu, ali Hrvatska ne želi da se preda unapred. Uostalom, Srbija je nedavno pokazala da Brazil nije bauk.- Najteže će biti u veznom redu, a ta će bitka biti ključna. Nameravamo da imamo veći posed lopte, da nametnemo svoj ritam i da ne zavisimo od odbrane - ističe Luka Modrić.Darijo Srna se već našao na udaru brazilskih medija. On, naime, na ruci ima istetoviran lik Diznijevog crtanog junaka Bambija, a to je u Brazilu nadimak za homoseksualce.

Najveći adut Brazila... Nejmar; Osvojio Evropu, a hoće i svet... Luka Modrić
Najveći adut Brazila... Nejmar; Osvojio Evropu, a hoće i svet... Luka Modrić

PrognozaKAMILA: POBEĐUJU HRVATIKad su prognoze u pitanju, već je postalo uobičajeno da pred svako veliko takmičenje životinje daju svoje mišljenje. U zoološkom vrtu u Dubaiju jedna kamila je prognozirala pobednike mečeva prvog kola, pa je tako izabrala Hrvate, koji će, prema njenoj proceni, biti bolji od Brazilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track