SNAGA SEKSA: Holanđani veče uoči meča sa Španijom proveli sa suprugama i devojkama

Otkrivena taktika

SNAGA SEKSA: Holanđani veče uoči meča sa Španijom proveli sa suprugama i devojkama

Brazil 2014 -
Velika većina trenera ima običaj da igrače uoči bitnijeg meča povuku u karantin, odnosno izoluju od ostatka sveta kako bi se potpuno koncentrisali na meč, no Holanđani su uradili suprotno

Selektor Holandije Luj Van Gal primenio je jedinstven metod da opusti svoje igrače pred duel sa Španijom na Svetskom prvenstvu. Suprotno većini kolega, Van Gal je dopustio fudbalerima da veče provedu u društvu svojih supruga i devojaka, a koliko je to bio pogodak govori podatak da su Holanđani dan kasnije prosto leteli po terenu i pregazili aktuelne svetske šampione sa 5:1.

Velika većina trenera ima običaj da igrače uoči bitnijeg meča povuku u karantin, odnosno izoluju od ostatka sveta kako bi se potpuno koncentrisali na meč, no Holanđani su uradili suprotno.

"Moj princip je da treba stvarati opštu sliku o igraču. Totalna osoba. Igrač. Njegova psiha i njegov mozak imaju ulogu. A psiha je pod uticajem njegovog okruženja. Dakle, u četvrtak i petak ujutru sam dao dozvolu da supruge i devojke posete hotel, pa su igrači mogli da budu srećni. Ali, ne mislim da je to razlog za našu pobedu. Igrali smo na fantastičan način, delovali smo kompaktno kao celina. Koristili smo našu igru savršeno. Da, mi možemo bolje, bez ikakve sumnje, to ste mogli da vidite u poslednjih 20 minuta kada su počeli da igraju opuštenije i sa velikim poverenjem. Ovaj rezultat nam dalje samopouzdanje i očekujem da bude bolje", rekao je Van Gal koji će u narednoj sezoni biti trener Mančester junajteda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track