MAJSTOR: Superdeka Pirlo na SP ređa rekorde
Foto: Fonet Ap, AP

Svet priča o fenomenalnoj partiji vremešnog Italijana

MAJSTOR: Superdeka Pirlo na SP ređa rekorde

Brazil 2014 -
Igrao za anale: Plejmejker „azura“ napravio neverovatan podvig pošto je protiv Engleske imao čak 103 tačna dodavanja iz 108 pokušaja

Veteran Juventusa i reprezentacije Italije Andrea Pirlo srušio je rekord svih Mundijala po broju tačnih dodavanja na jednom meču. Vezista azura je sa navršenih 35 godina života terorisao kompletnu levu stranu odbrane Engleske i sa 108 pasova, od čega su čak 103 završila u nogama saigrača, bio najzaslužniji što su četvorostruki šampioni sveta ostvarili prvi trijumf posle šest mečeva na Svetskom prvenstvu.Posle osvojene titule u Nemačkoj 2006. godine Italija se obrukala u Južnoj Africi iako je imala jednu od najlakših grupa na tom svetskom prvenstvu. Azuri su bez Pirla uspeli da zauzmu tek poslednje mesto u grupi i osvoje samo dva boda u mečevima protiv Novog Zelanda, Slovačke i Paragvaja. Koliko se igra Italije razlikuje sa Andreom Pirlom i bez njega, najbolje je pokazao meč u Manausu, gde je kapiten azura sam nadigrao Engleze i sa 95,37 tačnih pasova ušao u istoriju Mundijala.- U poslednjih pet mečeva na Mundijalu nismo ostvarili trijumf. U Nemačkoj smo remijima stigli do titule prvaka, a u Južnoj Africi nijednom nismo pobedili. Međutim, ova ekipa drugačija je od prethodnih. Drago mi je što sam srušio rekord, ali mi je još draže što je reprezentacija ušla u istoriji, ali i najvažnije - osvojila tri boda - rekao je kapiten Italije.

Padaju rekordiEFIKASNO UZ PREOKRETE!Na prvih 11 mečeva SP u Brazilu nije viđen nijedan nerešen rezultat, što se desilo prvi put od uvođenja grupnog sistema takmičenja 1950. godine. Mundijal u Brazilu mogao bi da bude najefikasniji jer su se do sada mreže tresle čak 38 puta, dok je na isto toliko mečeva u Južnoj Africi postignuto tek 18 pogodaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track