PORTPAROLKA ZMAJEVA: Uživam u radu sa fudbalerima BiH
Foto: Dado Đilas

Slavica Pecikoza u novoj ulozi

PORTPAROLKA ZMAJEVA: Uživam u radu sa fudbalerima BiH

Brazil 2014 -
Pres-konferencija Safeta Sušića i reprezentativaca uoči meča sa Argentinom bila je pravo osveženje zbog pojave ove markantne dame, koja je javnosti u staroj Jugoslaviji poznata kao košarkaška reprezentativka SFRJ

RIO - Na Svetskom prvenstvu u fudbalu možete da očekujete susrete sa svetskim zvezdama koje godinama gledate na televiziji, alii na mnoge interesantne ljude koji daju potpuno drugu dimenziju takmičenju.Jedna od takvih osoba svakako je Slavica Pecikoza, portparolka reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pres-konferencija Safeta Sušića i reprezentativaca uoči meča sa Argentinom bila je pravo osveženje zbog pojave ove markantne dame, koja je javnosti u staroj Jugoslaviji poznata kao košarkaška reprezentativka SFRJ.Kako se jedna košarkašica našla u fudbalskom okruženju?- Istina je da je dobar deo mogživota obeležila košarka, ali kad sam završila karijeru, posvetila sam se novinarstvu, bila dugo u tom poslu, čak i kao urednica. Onda me je pre 10 godina pozvao sada pokojni predsednik Saveza Milan Jelić i ponudio mi ovaj posao.Jeste li ga prihvatili bez razmišljanja?- Naprotiv. Bilo mi je teško da se zamislim u ovoj ulozi. Razmislila sam i shvatila da bi mi to bio novi korak u sportskoj karijeri. Iskusila sam sport na terenu, zatim s druge strane kao novinar i prihvatila šansu da se i u ovom segmentu dokažem i naučim nešto novo.S obzirom na to ste punu deceniju u Savezu, izgleda da se se dokazali odlaskom na Svetsko prvenstvo.- Istina je da uživam u ovom poslu, radim u Savezu, ali je reprezentacija kruna svega, naročito plasman na Svetsko prvenstvo. Svi momci su divni, zahvalni za saradnju. Nemam problem da i novinarima izađem u susret jer sam i sama prošla kroz sve to.

Ima li neko od igrača BiH da je posebno zahtevan?- Ha, ha, ha... Srećom, nema takvih. Zaista uživam radeći s njima i zaista mogu da kažem da sam ponosna što vodim brigu o njima.Viđate li se s nekadašnjim saigračicama iz reprezentacije?- Redovna sam na turnirima veteranki. Nedavno sam bila u Beogradu i videla se s mnogo prijateljica iz mladosti. Srećna sam što smo u kontaktu jer smo bile nerazdvojne u reprezentaciji i nastavile da se družimo.

Raza u Sarajevu van košarkeGde je i šta radi Razija Mujanović, legenda košarke sa ovih prostora?- Raza je iz mladje generacije. Zivi u Sarajevu, nisam je dugo videla zbog obaveza u Savezu i oko Svetskog prvenstva. Znam da nije više u košarci, ali čime se sad bavi, ne znam tačno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track