ZAVIO IH U CRNO: Suarez sa dva gola poslao Englesku kući

Nova senzacija na Mundijalu

ZAVIO IH U CRNO: Suarez sa dva gola poslao Englesku kući

Brazil 2014 -
Fudbaleri Urugvaja savladali su Engleske rezultatom 2:1 u prvom meču drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu

SAO PAULO - Fudbaleri Urugvaja eliminisali su Englesku sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Urugvaj je savladao selekciju Engleske sa 2:1 u drugom kolu Grupe D, čime je Gordi Albion izgubio svaku šansu da se plasira u osminu finala Mundijala.Oba gola za Urugvaj na "Areni Sao Paulo" postigao je fantastični Luis Suarez, inače najbolji strelac engleske Premijer lige u prošloj sezoni.Napadač Liverpula je načeo Engleze u 39. minutu, da bi Vejn Runi u 75. minutu izjednačio svojim prvim golom na Svetskim prvenstvima. Međutim, Suarez nije imao mnogo milosti u završnici i u 85. minutu ponovo matira golmana Harta za konačnih 2:1.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Engleska je tako izgubila praktično sve šanse da se plasira u narednu rundu takmičenja, a u poslednjem kolu će igrati protiv Kostarike. Urugvaj u trećem kolu očekuje duel sa selekcijom Italije. Urugvaj je u prvom meču na Mundijalu poražen od Kostarike rezultatom 3:1, dok je Engleska izgubila od Italije sa 2:1.Drugi meč Grupe D na programu je u petak, kada se od 18.00 časova sastaju selekcije Italije i Kostarike.TOK MEČA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.51 (90. +5) - Kraj meča!Fudbaleri Engleske su doživeli i drugi poraz na Mundijalu u Brazilu. Urugvaj se u poslednjim minutima branio na sve načine i na kraju dolazi do velike pobede.22.40 (85. minut) - Gooooool, Urugvaj vodi 2:1! Luis Suarez postiže i drugi gol za Urugvaj. Golman Muslera šalje dugu loptu, a napadač Liverpula odmah ulazi u šansu. Jedan od fudbalera Engleske zakačio je loptu glavom, a Suarez u nastavku akcije šutira iskosa sa desne strane. Hart još jednom ne uspeva da zaustavi njegov snažan udarac. Engleska je na pragu eliminacije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.33 (78. minut) - Nastavlja se pritisak EnglezaStaridž ima novu priliku, ali Muslera brani njegov udarac i sprečava eventualni preokret Engleza. 22.30 (75. minut) - Gooooool, Engleska stiže do izjednačenja 1:1!Glen Džonson je sjajno asistirao Runiju, koji uspeva da ubaci loptu u mrežu ispred golmana Muslere. To je Runijev prvenac na Mundijalima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.18 (63. minut) - Žuti karton za DžerardaKapiten Gordog Albiona dobija javnu opomenu posle prekršaja nad Rodrigezom.22.15 (60. minut) - Pereira neće van terenaIako je dobio udarac u glavu Pereira je odbio izmenu. On se posle lekarske intervencije vretio u igru, iako je na kratko izgubio svest.22.09 (54. minut) - Runi ne može do golaNema sreće Vejn Runi. Sve je uradio kako treba, ali golman Muslera još jednom brani njegov udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.07 (52. minut) - Nova prilika za UrugvajKavani je ponovo zapretio, ali i on šutira pored gola. Nema promene rezultata.22.06 (51. minut) - Suarez šutira pored golaSuarez je bio sebičan i odlučio se da šutira s desne strane iako je mogao da uposle nekoga od saigrača.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.04 (49. minut) - Velika šansa za UrugvajSuarez je izveo korner, a posle nespretne intervencije jednog od igrača Gordog Albiona Hart jedva uspeva da odbije loptu na gol liniji..22.01 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaReprezentacija Engleske nalazi se u nezavidnom položaju na startu drugog poluvremena, s obzirom da Urugvaj vodi sa 1:0. Ukoliko Urugvaj pobedi večeras, Engleska gubi svaku šansu za plasman u drugu fazu takmičenja.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.46 - Završeno je prvo poluvreme!Reprezentacija Urugvaja posle 45 minuta igre vodi protiv Engleskem sa 1:0. Vodeći gol postigao je najbolji strelac Premijer lige Luis Suarez u 39. minutu.21.40 (41. minut) - Ništa od brzog izjednačenjaPokušavaju Englezi da se ekspresno rezultatski vrate u meč, ali Muslera brani udarac Staridža.21.38 (39. minut) - Gooooool, Urugvaj vodi 1:0!Kavani je odlično centrirao s leve strane, a Suarez sjajno reaguje glavom i matira nemoćnog Harta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.30 (31. minut) - Runi pogađa okvir golaNema sreće napadač Mančester junajteda. KapitenDžerard je centrirao, a Runi na drugoj strani sa pola metra, glavom pogađa mesto gde se spajaju stativa i prečka. Odmah je reagovao Džeremi Klarkson koji je otkrio kako je Runi promašio gol.

21.26 (27. minut) - Urugvaj preti posle korneraPonovo je Suarez izveo korner, ali u nastavku akcije Kavani neprecizno šutira.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.24 (25. minut) - Pokušaj SuarezaSuarez je izveo slobodan udarac s leve strane, ali Hart sigurno hvata nezgodnu loptu na drugoj stativi.21.19 (20. minut) - Ibrahimović na tribinamaMeč na "Areni Sao Paulo" uživo prati kapiten reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović.

21.14 (15. minut) - Uzvraća RodrigezNa drugoj strani Rodrigez propušta odličnu priliku za Urugvaj. On je snažno šutirao s leve strane, ali šalje loptu iznad prečke. Nije bilo potrebe da golman Hart interveniše.21.09 (10. minut) - Runi za malo neprecizanRuni je izveo slobodan udarac, ali nije imao sreće. Lopta je prošla tik uz stativu, a golman Muslera se nije ni pomerio. Puno sreće za Urugvaj.21.08 (9. minut) - Prvi žuti kartonKapiten Urugvaja Dijego Godin dobija prvi žuti karton posle igranja rukom. Staridž je pokušao da uposli Runija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.04 (5. minut) - Preti UrugvajMalo je nedostajalo da Urugvaj ekspresno stigne do prednosti. Suarez je izveo korner, ali hart Hart posle odbitka ipak uspeva da izbaci loptu.21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaReprezentacije Urugvaja i Engleske u međusobnom duelu traže prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20.54 - Fudbaleri su na terenuPočelo je izvođenje nacionalnih himni na "Areni Sao Paulo", gde za nekoliko minuta počinje duel reprezentacija Urugvaja i Engleske. 20.45 - Startne postaveLuis Suarez biće u starnih 11 na meču protiv Engleske, koji se igra na "Areni Sao Paulo". Evo startnih postava:Urugvaj: Muslera, Godin, Pereira, Rodrigez, Suarez, Himenes, Lodeiro, Rios, Gonzalez, Kavani, Kaseres. Engleska: Hart, Džonson, Bejns, Džerard, Kejhil, Džagilka, Staridž, Runi, Velbek, Henderson, Sterling.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track