FRANCUZI KAO ŠVAJCARSKI SAT: Trikolori ubedljivo do osmine finala

Najbolja partija na Mundijalu

FRANCUZI KAO ŠVAJCARSKI SAT: Trikolori ubedljivo do osmine finala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Francuske deklasirali su Švajcarsku rezultatom 5:2 u prvom meču drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu

SALVADOR - Fudbaleri Francuske plasirali su se na impresivan način u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu.Francuska je deklasirala Švajcarsku rezultatom 5:2 u prvoj utakmici Grupe E na Mundijalu.Francuzi su posao su završili već u prvom poluvremenu kada su i pored promašenog penala postigli tri gola. Izabranici selektora Didijea Dešama poveli su preko Žirua u 17. minutu, da bi Matuidi već u sledećem minutu duplirao tu prednost. Benzema u 32. minutu nije realizovao penal, ali je Valbuena osam minuta povisio na 3:0. Benzema je u 67. minutu povećao na 4:0, a šest minuta kasnije Sisoko pogađa za 5:0. Švajcarci su u završnici uspeli da ublaže poraz, preko Džemailija u 81. i Džake u 87. minutu, za konačnih 5:2.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

To je bila borba i za prvo mesto u Grupi E, pošto je Švajcarska na startu Mundijala savladala Ekvador (2:1), dok je Francuska pobedila Honduras (3:0). U takvoj situaciji "Trikolori" su već posle dve odigrane utakmice obezbedili plasman u osminu finala. Istovremeno, ovo je bio 37. međusobni okršaj fudbalskih selekcija Švajcarske i Francuske i 16 pobeda "galskih petlova". Švajcarska ima 12 trijumfa, a devet utakmica je završeno remijem. U drugom meču u toj grupi Ekvador je posle preokreta savladao Honduras sa 2:1.TOK MEČA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.52 - Kraj utakmice!Benzema je u poslednjim trenucima meča još jednom zatresao mrežu Švajcarske, ali holandski sudija Bjorn Kujpers nije priznao fantastičan gol napadača Reala jer smatra da je on šutirao po isteku zaostavnog vremena. Bez obzira na to Francuska je deklasirala Švajcarsku sa 5:2 i obezbedila plasman u osminu finala Mundijala.22.43 (87. minut) - Gooooool, Švajcarska smanjuje na 5:2!Džaka je postigao novi gol za Švajcarsku. On koristi odlično dodavanje Inlera i matira Lorisa. Francuzi su se opustili u završnici meča.22.37 (81. minut) - Gooooool, Švajcarska smanjuje na 5:1!Džemaili je postigao utešni gol za Švajcarsku. To je prvi gol iz slobodnog udarca na Mundijalu u Brazilu. Golman Loris je besan jer je lopta prošla kroz živi zid.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.33 (77. minut) - Brane se ŠvajcarciEvra i Benzema su ponovo bili u opasnoj šansi, ali nema promene rezultata. Benaljo je odbranio prvi pokušaj, dok je drugi izblokiran.22.29 (73. minut) - Gooooool, Francuska vodi 5:0!Sisoko postiže peti gol za Trikolore. Benzema je nesebično prosledio loptu Sisoku na desnoj strani, a on preciznim udarcem po zemlji pogađa suprotni ugao. Nema kraja agoniji Švajcarske.22.28 (72. minut) - Evra ima novu prilikuNastavljaju se napadi Francuza. Poslednju priliku ne koristi Patris Evra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.23 (67. minut) - Gooooool, Francuska vodi 4:0!Nastavlja se debakl Švajcarske. Karim Benzema je postigao treći gol na Mundijalu posle asistencije Pogbe.22.20 (64. minut) - Mehmedi ne koristi sjajnu prilikuMehmedi ne koristi najbolju priliku za Švajcarsku. Defanzivci Francuske su ga zaboravili na drugoj stativi, ali on loše prima loptu i na kraju prebacuje gol.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.16 (60. minut) - Opasan napad TrikoloraPonovo je bilo uzbuđenja pred golom Švajcarske. Evra je uposlio Valbudenu, lopta na kraju stiže do Benzeme, ali je njegov udarac izblokiran. Korner za Francusku.22.14 (58. minut) - Pokušaj DžemailijaDžemaili je dobio malo više prostora i šutira sa oko 18 metara udaljenosti. Lopta prolazi na metar od leve stative.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.11 (55. minut) - Mirno u nastavkuU prvih deset minuta drugog poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja. Francuzi su glavni deo posla odradili u prvom poluvremenu pa će se truditi da mirno privedu meč kraju.22.02 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo poluvreme na "Areni Fonte Nova". s o bzirom na dešavanja u prvih 45 minuta igre jedino je pitanje kojim će rezultatom Francuska svladati ŠvajcarskuII poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.47 - Završeno je prvo poluvreme!Francuska je razbila Švajcarsku u prvih 45 minuta. "Trikolori" su sa tri postignuta gola praktično već rešili pitanje pobednika, a uz to nisu realizovali penal. 21.39 (40. minut) - Gooooool, Francuska vodi 3:0!Posle kornera za Švajcarsku usledila je fantastična kontra "Trikolora". Žiru je povukao kontru i odradio teži deo posla pa Valbudeni nije bilo teško da na drugoj stativi zatrese mrežu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.31 (32. minut) -Benaljo brani penal, a Kabaj trese prečkuBenaljo je odbranio penal Benzeme, a na odbijenu loptu naleće Kabaj. Međutim, on ne uspeva da ubaci loptu u prazan gol pošto pogađa prečku sa pet metara.21.30 (31. mimut) - Penal za FrancuzeBenzema nastavlja da teroriše odbranu Švajcarske. Napadač Reala iznudio je penal. Njega je u kaznenom prostoru faulirao Đuru.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.29 (30. minut) - Velika prilika za ŠvajcarskuDobar napad Švajcarske. Mehmedi je odlično šutirao, Loris je odbranio, a Šaćiri u nastavku ne uspeva da pogodi metu.21.26 (27. minut) - Poništen gol ŠvajcarskeDžaka je postigao gol posle odbitka iz kornera, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.21.24 (25. minut) - Novi udarac BenzemeBenzema će biti najveća opasnost po gol Švajcarske. Sjajni napadač ponovo šutira, ali ovog puta nema promene rezultata.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.17 (18. minut) - Gooooool, Francuska vodi 2:0!Samo minut kasnije Matuidi duplira prednost Trikolora. Benzema je asistirao, a Matuidi šutira u bliži ugao. Kao i kod prvog gola golman Benaljo je bio na lopti, ali ne uspeva da sačuva svoju mrežu.21.16 (17. minut) - Gooooool, Francuska vodi 1:0!Žiru je postigao jubilarni 100. gol za Francusku na Svetskim prvenstvima. Valbudena je centrirao sa desne strane, Žiru je odlično skočio i zatresao mrežu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.12 (13. minut) - Nekontrolisan udarac KabajaPosle nešto duže akcije "Trikolora", lopta dolazi do Kabaja koji ne uspeva da je smiri pa šutira nekontrolisano.21.08 (9. minut) - Prva izmenaŽiru je rasekao lice Fon Bergenu, pa će uslediti prva izmena u selekciji Švajcarske. Na terenu je Filip Senderos.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.05 (6. minut) - Benzema šutiraKarim Benzema je primio loptu na ivici kaznenog prostora i odlično gađa, ali je za malo neprecizan. Lopta je prošla pored leve stative.21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPoćeo je duel Grupe E Švajcarska - Francuska. Pobednik ovogog meča obezbediće plasman u osminu finala Mundijala već posle dve odigrane utakmice.

20.55 - Počelo je intoniranje himniFudbaleri su na terenu, da bi prvo bila intonirana nacionalna himna Švajcarske, a potom i čuvena Marseljeza.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20.40 - Startne postaveŠvajcarska: Benaljo, Lihtštajner, Fon Bergen, Inler, Seferović, Džaka, Behrami, Rodriges, Mehmedi, Đuru, Šaćiri. Francuska: Loris, Debiši, Evra, Varan, Sako, Kabaj, Valbuena, Žiru, Benzema, Matuidi, Sisoko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track