BUNKER NIJE IZDRŽAO: Mesi srušio Irance u zaustavnom vremenu
Foto: Reuters

Leo odveo "gaučose" u osminu finala SP

BUNKER NIJE IZDRŽAO: Mesi srušio Irance u zaustavnom vremenu

Brazil 2014 -
Argentina je pobedila 1:0, a jedini gol je postigao Mesi u 91. minutu. Meč je bez greške vodio srpski arbitar Mažić
1 / 17 Foto: Reuters

BELO HORIZONTE - Fudbaleri Argentine pobedili su selekciju Irana rezultatom 1:0 u drugom meču grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Jedini gol na utakmici postigao je Lionel Mesi u 91. minutu. "Gaučosi" su posle ove pobede kolo pre kraja obezbedili plasman u osminu finala Mundijala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iranci su se dobro branili u većem delu utakmice, ali su primili gol u nadoknadi vremena. Iranci su tokom meča imali tri velike šanse iz kontranapada, ali je Romero dobro intervenisao u sva tri slučaja. Argentina je imala loptu više u posedu, ali je iako je imala brojne šanse, do pobede došla u 91. minutu. Mesi je lepim udarcem sa više od 20 metara postigao pogodak i doneo svojoj ekipi pobedu i plasman u narednu fazu Mundijala.Meč je odlično vodila sudijska trojka iz Srbije na čelu sa Miloradom Mažićem.Argentina posle dva kola ima 6 bodova, dok je Iran sakupio jedan. "Gaučosi" će u poslednjem kolu igrati protiv Nigerije, a Iran će se sastati sa BiH.

Gol Mesija, Foto: Reuters
Gol Mesija, Foto: Reuters

TOK UTAKMICE:19:53 (90+4) - Kraj utakmice! Argentina je pobedila s 1:0Argentina je stigla do pobede, ali tek u zaustavnom vremenu golom najboljeg igrača Lionela Mesija.19:49 (90+1) - GOLLLL!!! Mesi donosi vođstvo ArgentiniMesi je prevario iransku odbranu, a onda je opalio loptu sa oko 25 metara. Iranski golman je pokušao da je zaustavi, ali je ona završila u mreži. Radost Argentinaca i tuga Iranaca

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:44 (86) - Nova šansa za Iran

Fudbaleri Irana se dobro brane, ali su u 86. minutu propustili novu veliku šansu. Reza je izašao sam ispred Romera, ali je golman Argentine ponovo odlično intervenisao.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:39 (81) - Argentina napada, i dalje nema golovaFudbaleri Argentine imaju loptu više u svom posedu, ali i dalje nema golova19:33 (75) - Di Marija propušta novu šansu za ArgentinuArgentina je mogla konačno da postigne gol, ali se Di Marija propisno obrukao i propustio je šansu da svoj tim dovede u vođstvo.

19:26 (68) - Šansa utakmice za IranDejagah propušta šansu utakmice za Iran. On je glavom šutirao sa oko 10 metara, ali je Romero krajnjim naporom poslao loptu u korner.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:18 (60) - Mesi propušta šansu za ArgentinuArgentina je imala šansu da dođe do vođstva. Mesi je bio u izglednoj prilici, ali je njegov udarac završio pored gola.

19:10 (52) - Velika prilika za IranFudbaleri Irana branili su se na startu drugog poluvremena, ali su prvi došli do šanse u 52. Dejagah je odlično centrirao, a Reza je glavom šutirao sa 5 metara. Međutim, golman Argentine uspeo je da zaustavi njegov udarac

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:03 (46) - Počelo je drugo poluvremeNema izmena u reprezentacijama Argentine i Irana18:46 (45+1) - Kraj prvog poluvremena, Argentina - Iran 0:0Posle prvih 45 minuta nema golova na meču Argentina - Iran. Argentinci su imali više od igre, ali se Iran dobro branio. Na tribinama se nalazi i legendarni argentinski fudbaler Havijer Zaneti

18:40 (40) - Argentina ima loptu više u poseduArgentina ima više loptu u posedu, ali još bez golova. Iranci se dobro brane

18:36 (36) - Nova prilika za Argentinu odlazi u nepovratMesi je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, a posle njegovog centaršuta lopta je došla do Garaja koji je glavom šutirao preko gola.18:32 (32) - Mesi šutira iz slobodnog udarca preko golaPrilika za Argentince. Mažić je dosudio slobodan udarac na oko 20 metara od gola golmana Irana. Mesi je preuzeo odgovornost na sebe, ali je šutirao preko gola.

18:21 (21) - I dalje bez golovaNa meču u Belo Horizonteu još bez golova. Argentina napada, Iran se brani. Maradona očekuje gol "gaučosa"

Foto: Twitter
Foto: Twitter

18:14 (14) - Velika prilika za IguainaPrva velika šansa na utakmici za Argentinu. Iguain se našao sam ispred Hađiđija, ali je golman Irana odlično intervenisao.

18:11 (11) - Maradona sa tribina podržava zemljake

18:04 (4) - Prvu priliku na utakmici ima IranPrvu polupriliku na utakmici imala je selekcija Irana. Posle slobodnog udaraca Iranci su se našli u dobroj prilici, ali nije bilo gola

18:00 (1) - Utakmica je počela Utakmica između Argentine i Irana je počela. Pre početka meča kapiten Irana Nekunam je tražio dres Mesija.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Meč se igra od 18,00 sati u Belo Horizonteu, a utakmicu će voditi sudije iz Srbije na čelu sa Miloradom Mažićem.

Mažić na meču Nemačka - Portugalija, Foto: AP
Mažić na meču Nemačka - Portugalija, Foto: AP

Argentina je u prvom kolu pobedila Bosnu i Hercegovinu s 2:1, dok su Nigerija i Iran igrali bez golova.Sastavi timova:Argentina: Romero, Garaj, Zabaleta, Gago, Di Marija, Iguain, Mesi, Maskerano, Rojo, Fernandez, Aguero.Iran: Hagigi, Haji Safi, Hoseini, Sadegi, Nekunam, Šojaei, Timotijan, Montareci, Gočanejad, Dejaga, Poladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track