OČAJ, SUZE I BES: Hrvati izgubili obraz

Hrvatska javnost ljuta na fudbalere

OČAJ, SUZE I BES: Hrvati izgubili obraz

Brazil 2014 -
Za poraz od Meksika krivi nevidljivi Rakitić i Modrić, koji je napravio seriju grešaka

Tuga, očaj, bes i suze nadvili su se nad Hrvatskom preksinoć, nakon ubedljivog poraza „vatrenih“ od Meksika (3:1), zbog kojeg je reprezentacija naših suseda i treći put zaredom završila takmičenje na SP već u grupnoj fazi!I dok su Kovačevi puleni tugovali, razočarana javnost častila ih je najgorim uvredama, ali i optužila za nedostatak patriotizma i previše provoda u Brazilu, a najveće krivce za debakl na Mundijalu pronašla je u vezisti Reala Luki Modriću, fudbaleru Barselone Ivanu Rakitiću i kardinalnim taktičkim greškama selektora.

Ćorluka: Ovo je veliki neuspeh! Zapravo, katastrofa!
Ćorluka: Ovo je veliki neuspeh! Zapravo, katastrofa!

„Gde vam je obraz“, „Igrate ko pi..e“, „Vi ste devojčice, a ne fudbaleri“, „Vatreni? Biće pre vazdušni“ samo su neki od komentara navijača posle nove blamaže, a eliminacija je teško pala i samim igračima, koji su na kraju i zaplakali.Vedran Ćorluka je kroz suze jedva uspeo da proturi neku reč.- Ovo je veliki neuspeh! Zapravo, katastrofa! Nismo odigrali onako kako smo očekivali i šteta je što se završilo ovako ružno. Meksiko nije bolji od nas, ali je ispalo onako kako je ispalo - kazao je Ćorluka.I Ivan Rakitić je plakao.- Duboko sam verovao da ćemo pobediti Meksiko. Žao mi je što je sve ovako ispalo. Mislim da možemo biti ponosni na ono što smo pokazali, ali sve ovo boli, mnogo boli, ali glavu moramo držati gore - rekao je igrač Barselone.Slično mišljenje dele i ostali reprezentativci Hrvatske. Zvezda Reala i jedan od najvećih krivaca Luka Modrić kaže da mu je žao jer Hrvatska ima tim za osminu finala.- Svi smo razočarani! Imamo kvalitet za osminu finala, ali, nažalost, to se nije dogodilo. Gol iz prekida je bio preveliki udarac. Ipak, ne bojim se za budućnost jer imamo mnogo mladih igrača. Nije sve bilo loše, ali je, ipak, neuspeh - kazao je Modrić.

Nema iskustvaĆIRO: KOVAČ JE ZELENHrvatski trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji je 1998. bio treći na svetu, bocnuo je selektora Nika Kovača:- Meksiko nas je taktički razbio. Videli smo poraz hrvatskog trenera, kog je Meksikanac u svemu nadmudrio. Kovač je talentovan, ali i neiskusan. Da se iskustvo može kupiti, onda ga ne bi ni trebalo akumulirati.

Divljaci„KOCKASTI“ TUKLI MEKSIKANCEOdlučujući susret za plasman u osminu finala SP na Areni Permabuko obeležila je velika tuča navijača na tribinama stadiona u Resifeu. Nakon vođstva svoje ekipe meksički fanovi su počeli da provociraju i polivaju pivom „kockaste“, koji su jedva dočekali da nađu povod za sukob. Za tren oka počele su da sevaju pesnice, a ubrzo su veće sukobe sprečili redari, ali su se Hrvati pobili i sa njima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track