CRVENI ĐAVOLI MAKSIMALNO: Belgija i sa 10 igrača savladala Južnu Koreju

Tri od tri

CRVENI ĐAVOLI MAKSIMALNO: Belgija i sa 10 igrača savladala Južnu Koreju

Brazil 2014 -
Fudbaleri Belgije savladali su Južnu Koreju sa 1:0 u trećem kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu
1 / 8 Foto: Reuters

SAO PAULO - Fudbaleri Belgije savladali su Južnu Koreju sa 1:0 u trećem kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Belgija je tako osvojila prvo mesto u Grupi H i u osmini finala će igrati protiv selekcije SAD. Belgija je na Mundijalu, pored Južne Koreje, pobedila i Alžir (2:1) i Rusiju (1:0).U drugom meču ovoj grupi, reprezentacije Alžira i Rusije su igrale nerešeno 1:1. Alžir je tako takmičenje završio na drugom mestu, dok se Rusija i Južna Koreja opraštaju od Mundijala.Jedini gol na "Areni Sao Paulo" postigao je Jan Vertongen u 78. minutu. Belgija je celo drugo poluvreme igrala sa igračem manje pošto je u 45. minutu isključen Defur. Međutim, Južna Koreja u nastavku nije uspela da materijalizuje brojčanu prednost pa je takmičenje završila na poslednjem mestu Grupe H. Reprezentacija Belgija je sa maksimalnih devet bodova zauzela prvo mesto u Grupi H, Alžir je drugi sa četiri, Rusija je takmičenje završila sa dva boda, dok je Južna Koreja u tri meča osvojila samo jedan bod.TOK MEČA

23.52 - Kraj utakmiceFudbaleri Belgije savladali su Južnu Koreju sa 1:0 u trećem kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu i osmini finala ih očekuje duel sa selekcijom SAD.23.37 (80) - Za malo brzo izjednačenjeSamo dva minuta posle primljenog gola Li pokušava da uzvrati, ali je njegov udarac bio neprecizan.23.35 (78) - Gooooool, Belgija vodi 1:0!Prvo je šutirao Divok Oriži, a golman Koreje samo odbija loptu na koju naleće Vertongen i pogađa bliži ugao.23.32 (75) - Belgija opasnija Belgija opasnija u nastavku meča, iako ima igrača manje. S druge strane Južna Koreja napada bez prave ideje.

23.25 (68) - Felaini neprecizan

Dobra prilika za Belgiju posle kornera Miralasa. Skočio je Felaini, ali neprecizno šutira glavom.23.17 (60) - Koreja ne može do golaKoreja napada u nastavku, ali bez prave prilike. Iako imaju igrača više fudbaleri Južne Koreje za sada ne uspevaju da materijalizuju tu prednost.23.08 (51) - Ki šutiraPokušao je Ki udarcem iz daljine, ali lopta odlazi visoko preko gola.23.07 (50) - Žuti kartonDembele dobija žuti karton u uvodnim minutima drugog poluvremena.23.03 (46) - Počelo je drugo poluvreme II poluvreme

22:48 (45+3) - Kraj prvog poluvremena. Nema golova22:45 (45) - Belgija sa igračem manje, crveni karton za DefuraBelgija je ostala sa fudbalerom manje. Crveni karton je zaradio Defur zbog grubog starta nad Vuk Kimom. Sudija se nije dvoumio i pokazao je Belgijancu put u svlačionicu.

22:42 (42) - Nova prilika za MertensaPonovo u prilici Mertens. On je šutirao sa oko 20 metara, ali je Kim siguran na golu22:30 (30) - Koreja propušta šansu da dođe u vođstvoNeverovatna odbrana Kurtoe. Ko je odlično šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Belgije sjajnom intervencijom poslao loptu u korner. Posle kornera nova šansa za Korejce, ali je odbrana Belgije loptu izbacila u polje sa same gol linije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:25 (25) - Kakva prilika za Belgiju! Mertens je posle gužve u protivničkom šesnaestercu ostam sam, ali je sa svega 6 metara šutirao pored gola.

22:18 (18) - Vertogen neprecizan iz slobodnog udarcaVertogen pokušava sa oko 30 metara iz slobodnog udarca, ali njegov šut odlazi pored gola.22:10 (10) - Kim šutira pored golaPrvu polupriliku imala je Koreja. Kim je šutirao sa oko 12 metara, ali je njegov udarac završio pored gola22:00 (1) - Počela je utakmicaPočela je utakmica između Belgije i Južne Koreje. Belgija je već obezbedila plasman u osminu finala, dok Koreja ima samo teoretske šanse za drugi krug21:55 - U toku je izvođenje himni21.40 - Startne postave

Meč se igra od 22.00h na "Areni Sao Paulo", a istovremeno se Kuritibi, u okviru iste grupe, sastaju se reprezentacije Alžira i Rusije. To su poslednje dve utakmice grupne faze takmičenja na Mundijalu u Brazilu.Belgija je već osigurala plasman u osminu finala Mundijala, pošto je do sada upisala dve pobede – protiv Alžira(2:1) i Rusije (1:0). S druge strane, Južna Koreja zauzima poslednje mesto u Grupi H, sa samo jednim osvojenim bodom. Koreja je na startu takmičenja remizirala sa Rusijom (1:1), dok je u drugom kolu poražena od Alžira 4:2.Belgija trenutno ima šest bodova, Alžir tri, a Rusija i Južna Koreja po jedan bod.Grupa H se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom G, po sistemu prvi sa drugim. U Grupi G prvo mesto osvojila je Nemačka, dok je druga selekcija SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track