GOLEADA U PRODUŽECIMA: Belgijanci u dodatnih 30 minuta slomili sjajnog Tima Hauarda

Crveni đavoli u četvrtfinalu Mundijala

GOLEADA U PRODUŽECIMA: Belgijanci u dodatnih 30 minuta slomili sjajnog Tima Hauarda

Brazil 2014 -
Reprezentacija Belgije savladala je posle produžetaka selekciju Sjedinjenih Američkkih Država sa 2:1, u poslednjoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Brazilu

SALVADOR - Reprezentacija Belgije savladala je selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu.Belgijanci su na "Areni Fonte Nova" eliminisali SAD tek posle produžetaka, pošto tokom regularnih 90 minuta nije bilo golova.

Golman Tim Hauard je bio heroj meča u Salvadoru s obzirom na činjenicu da je u tih 90 minuta upisao čak 11 odbrana, dok su Belgijanci u tom periodu ka njegovom golu uputili čak 31 udarac.Hauard je bio nerešiva enigma za Belgijance sve do 93. minuta, kada je Kevin de Brujne konačno zatresao njegovu mrežu. Prednost Belgije duplirao je Lukaku 12 minuta kasnije, ali se Amerikanci nisu predavali do samog kraja pa je Džulijan Grin u 107. minutu vratio neizvesnost u meč.Međutim, izabranici selektora Jirgena Klinsmana u završnici nisu imali ni sreće, a ni snage za preokret, pa su Belgijanci posle 120. minuta igre zauzeli poslednje mesto u četvrtfinalu.U prvom meču dana Argentina je tek posle produžetaka savladala Švajcarsku sa minimalnih 1:0. To znači da će Belgija u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Gaučosima.Utakmica na "Areni Fonte Nova" prekinuta je u 16. minutu, pošto je jedan gledalac uspeo da da utrči na travu i pređe sa jedene na drugu stranu terena.TOK MEČA

00.32 - Kraj utakmice!Belgija je poslednji četvrtfinalista Mundijala u Brazilu.Reprezentacija Belgije savladala je posle produžetaka selekciju Sjedinjenih Američkkih Država sa 2:1. Crvene đavole u borbi za polufinale očekuje duel sa reprezentacijom Argentine.00.23 (114.) - Sjajna kombinacija AmerikanacaOdlična kombinacija Amerikanaca posle slobodnog udarca. Džons pronalazi Dempsija koji je imao situaciju 1 na 1 sa golmanom Belgije, ali mu Kurtoa ulazi u šut i sprečava gol.00.20 (111.) - Hauard zaustavlja LukakuaLukaku se lako oslobodio svog čuvara i šutira po zemlji, ali Hauard još jednom brani, a njegovi saigrači otklanjaju opasnost.00.18 (109.) - Za malo IzjednačenjeOdličan centaršut sa desne strane, Vondolovski loptu spušta na peterac, ali udarac Džonsa odlazi pored stative.00.16 (107.) - Gooooool, SAD smanjuju na 2:1!Ne predaju se Amerikanci, a nadu im vraća Džulijan Grin. On hvata sjajan volej i u prvom kontaktu sa loptom postiže gol.00.15 (106.) - Počeo je drugi produžetak

00.14 - Kraj prvog produžetka00.11 (105.) - Gooooool, Belgija vodi 2:0.Azar je dodao loptu De Brujneu, a on je šalje u prazan prostor za Lukakua, koji odmah gađa bliži ugao i matira nemoćnog golmana Hauarda.00.10 (104.) - Hauard hvata živu loptuMiralas je odlično šutirao, ali Tim Hauard hvata živu loptu i sprečava novi gol Belgije.00.08 (102.) - Džons u nokdaunuDe Brujne je hteo da ispuca loptu, ali pogađa direktno u glavu Džonsa koji završava na travi i moraće da mu se ukaže pomoć.

00.07 (101.) - Ista meta isto odstojanjePonovo je pokušao 00.03 (97.) - Lukaku šutiraOdmorni Lukaku je najaktivniji u ovom periodu igre. On je snažno šutirao levom nogom, ali Hauard izbija loptu u korner.23.59 (93.) - Gooooool, Belgija vodi 1:0!Lukaku je prošao po desnoj strani i upošljava De Brujnea koji konačno pronalazi rešenje za enigmu zvanu Tim Hauard. Belgija zasluženo vodi u Salvadoru.23.57 (91.) - Nastavljena je utakmicaPočeo je prvi produžetak na na "Areni Fonte Nova". Belgijanci su čak 31 put šutirali na gol SAD u regularnih 90 minuta, ali nisu uspeli da savladaju fantastičnog Tima Hauarda.

23.51 - Ponovo produžeci

I na drugom meču dana gledaćemo produžetk pošto u regularnih 90. minuta nije bilo golova, iako su reprezentacije Belgije i SAD imale sjajne prilike.23.50 (90. +3) - Amerikanci promašili pobeduAmerikanci su imali najbolju šansu na utakmici. Posle gužve u kaznenom prostoru lopta pada na peterac, ali rezervista Vondolovski sa nekoliko metara šutira preko gola. Bila je to prilika utakmice za plasman u četvrtfinale Mundijala.23.47 (90.) - Nova odbrana HauardaHauard u poslednjim trenucima meča brani i udarac kapitena Belgije Kompanija. Hauard je bez ikakve dileme igrač utakmice.23.45 (88.) - Samo spoljni deo mrežeAzar prolazi po levoj strani, ali šutira pored stative i pogađa samo spoljni deo mreže.23.42 (85.) - Oriđi pretiŠutirao je Oriđi sa distance iz okreta, a Hauard ne želi da rizikuje i boksuje loptu u korner.

23.40 (83.) - Nema gola za BelgijuNova prilika za Belgiju. Kompani pronalazi Van Bujtena, ali i njegov udarac zaustavlja Hauard.23.36 (79.) - Nova odbranaNesavladiv je Tim Hauard. On je sjajno zaustavio i udarac Azarda. posle kombinacije Miralasa i Felainijalopta dolazi do Azara koji snažno šutira, ali Hauard sve brani.23.33 (76.) - Hauard sve braniGolman SAD je za sada nerešiva enigma za Belgijance. Oriđi je proigrao Miralasa koji je ima situaciju 1 na 1 sa Hauardom koji na ovog puta nogom skreće loptu u korner.23.31 (74.) - Ponovo DempsiNajveća pretnja golu Belgije u drugom poluvremenu. Ponovo je opalio Dempsi, ali Kurtoa još jednom brani.23.28 (71.) - Hauard čuva AmerikanceOdmah posle izleta Amerikanaca na protivničku polovinu, uzvraća Belgija. Miralas je gurnuo loptu na levu stranu do Oriđija koji šutira, ali Hauard ponovo brani.

23.27 (70.) - Dempsi šutiraAmerikanci su posle dužeg vremena zapretili. Sa distance je pokušao Dempsi, ali golman Belgije lako hvata loptu.23.22 (65.) - Amerikanci u problemuReprezentacija SAD nikako ne uspeva da se oslobodi pritiska Belgije koja napada od početka drugog poluvremena. Gol visi u vazduhu.23.17 (60.) - Mertens šutira pored golaNastavljaju se opasni napadi "crvenih đavola". Oriđi je odlično prošao i dodaje loptu Mertensu čiji pokušaj završava tik pored desne stative.23.14 (57.) - Ofanziva Belgije se nastavljaNema predaha za odbranu SAD u drugom poluvremenu. Vertongen je još jednom zapretio, ali je bio neprecizan. On je uhvatio odličan volej međutim lopta ide preko gola.

23.13 (56.) - Prečka za BelgijuOriđi posle udarca glavom pogađa prečku, dok je golman Hauard samo pogledom ispratio loptu. Puno sreće za selekciju SAD.23.11 (54.) - Opasan napad BelgijeVertongen je probio po levoj strani i centrira, ali niko od igrača Belgije ne stiže do lopte u kaznenom prostoru.23.04 (47.) - Brani HauardBelgija odmah preti na startu drugog poluvremena. De Brujne je centrirao sa desne strane, a Mertens glavom šalje loptu pod prečku. Međutim, golman Hauard uspeva da izbaci loptu u korner.23.03 (46.) - Nastavljena je utakmicaII poluvreme

22.48 (45. +4) - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni Fonte Nova". Belgija je bila bolja u prvih 45 minuta igre, ali su i Amerikanci imali svoje prilike.22.44 (45. +1) - Udarac De BrujneaDe Brujne još jednom opasno preti, ali posle njegovog udarca golman Hauard sigurno hvata loptu.22.41 (43.) - Novi žuti kartonKapitan Belgije Kompani dobija žuti karton posle novog prekršaja.22.35 (36.) - Novi blok GonzalesaDe Brujne je još jednom prošao po desnoj strani i pronalazi Azara koji je malo oklevao pa Gonzalez uspeva da ga blokira.

22.32 (33.) - Amerikanci prete

Zusi je odlično izveo korner, a Dempsi spošta loptu Džonsu koji šutira pored desne stative.22.31 (32.) - Povreda DžonsonaPrinudna izmena u selekciji SAD. Fabijan Džonson ne može da nastavi meč zbog povrede, menja ga DeAndre Jedlin.22.28 (29.) - Brani HauardAzar je pokušao sa više od 20 metera udaljenosti. On je šutirao po zemlji, ali to je bio lak plen za Hauarda.22.25 (26.) - Bizli ispred FelainijaNova dobra prilika za Belgiju. Odlično je po levoj strani prošao Vertongen, ali Bizli intarveniše na petercu ispred Felainija.

22.22 (23.) - Velika prilika za De BrujneaNovi pokušaj Belgijanaca. Šutirao je De Brujne posle kontre i dodavanja Vertongena, ali lopt uide pored stative

22.20 (21.) - Brani KurtoaBredli je odlično prošao, dodao je loptu Dempsiju, ali golman Belgija odlično interveniše.22.17 (18.) - Prvižuti kartonKameron dobija prvi žuti karton na utakmici posle prekršaja nad Mertensom.22.15 (16.) - Uljez na terenuJedan od navijača utrčao je na teren. Utakmica je prekinuta, a obezbeđenju je trebalo dosta vremena da reaguje.

22.11 (12.) - Korner MertensaMertens je izveo korner, a odbrana SAD uz dosta problema iz drugog pokušaja uspeva da otkloni opasnost.22.01 (2.) - Blokira GonzalezNova prilika za Belgiju. Ovog puta je šutirao De Brujne, ali Gonzalez stiže da blokira taj pokušaj. Samo korner za Belgiju. 22.00 (1.) - Odmah velika prilika za Belgiju Oriđi je imao sjajnu priliku već u prvom minutu utakmice. Posle dobrog dodavanja De Brujnea on šutira po zemlji, ali golman Hauard brani desnom nogom22.00 (1.) - Počela je utakmicaPočeo je meč "Areni Fonte Nova". Selekcije Belgije i SAD bore se za poslednje mesto u četvrtfinalu. Pobednika ovog meča u narednoj rundi očekuje duel sa Argentinom koja je posle produžetaka savladala Švajcarsku sa 1:0.

21.45 - Tajson bodri AmerikanceLegendarni ali i kontroverzni bokser podržao je fudbalere SAD pred duel sa Belgijom u osmini finala Mundijala u Brazilu.21.35 - Startne postaveBelgija: Kurtoa, Vertongen, Kompani, Van Bujten, Aldervreld, Vitsel, Felaini, Azar, Mertens, De Brujne, Oriđi. SAD: Hauard, Bizli, Bezler, Gonzalez, Džonson, Kameron, Bedoja, Bredli, Džons, Zusi, Dempsi.

Reprezentacije Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sastaju se u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Poslednja utakmica osmine finala igra se od 22.00h u Salvadoru, na "Areni Fonte Nova". U prvom meču dana Argentina je tek posle produžetaka savladala Švajcarsku sa minimalnih 1:0. To znači da će pobednik ovog meča u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Gaučosima. Duel na "Areni Fonte Nova" sudi Alžirac Đamel Hajmudi, a asistiraće mu zemljak Abdelhak Ečijali i Marokanac Reduan Ašik, dok je četvrti sudija Norbert Hauata sa Tahitija. Belgija je prvu fazu takmičenja završila na prvom mesto u Grupi H, dok je selekcija SAD osvojila drugo mesto u Grupi G, iza Nemačke. Belgijanci su posle tri pobede imali maksimalnih devet bodova. U prvom kolu savladali su Alžir sa 2:1, a zatim i Rusiju sa minimalnih 1:0, a istim rezultatom su u poslednjem kolu pobedili i Južnu Koreju. Amerikanci su, u prvom meču, savladali Ganu sa 2:1, usledio je remi sa Portugalom 2:2 i poraz protiv Nemačke rezultatom 1:0. To je šesti međusobni duel reprezentacija Belgije i SAD, koje nikada nisu remizirale. Naime, "crveni đavoli" trenutno vode u pobedama sa 4:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track