ARGENTINA U FINALU: Gaučosi preko penal drame do Rio de Žaneira i Nemačke

Nema kraja prokletstvu Holandije

ARGENTINA U FINALU: Gaučosi preko penal drame do Rio de Žaneira i Nemačke

Brazil 2014 -
Fudbalske reprezentacije Nemačke i Argentine igraće u velikom finalu Svetskog prvenstva u Brazilu. Gaučosi su u drugom polufinalu savladali Holandiju posle boljeg izvođenja penala sa

SAO PAULO - Fudbalske reprezentacije Nemačke i Argentine igraće u velikom finalu Svetskog prvenstva u Brazilu.Argentina je u drugom polufinalu Mundijala savladala Holandiju, posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:2. Posle regularnih 90 minuta igre i dva produžetka rezultat je bio 0:0. Argentinci i Holanđani su tako ušli u istoriju pošto je to prvo polufinale Mundijala koje je i posle produžetaka završeno bez golova.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Heroj trijumfa "gaučosa" bio je golman Serhio Romero, koji je u penal seriji zaustavio udarce Rona Vlara i Veslija Snajdera. Istovremeno, golove za Argentinu postigli su Lionel Mesi, Ezekil Garaj, Serhio Aguero i Maksi Rodrigez. Strelci u redovima Holandije bili su Arjen Roben i Dirk Kujt.

Argentina je tako ostala neporažena u polufinalima i u Brazilu će igrati ukupno peto finale Mundijala, prvo posle 24 godine. Fudbaleri Argentine jure treću titulu svetskog šampiona. Oni su Zlatnu boginju prethodno osvajali 1978. i 1986. godine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

S druge strane Holandija nije uspela da se plasira u četvrto finale. Prokletstvo "lala" se tako nastavilo, s tim što su ovog puta zaustavljeni u polufinalu. Holanđani su se nadali da će u Brazilu, posle poraza u finalima 1974, 1978. i 2010. godine, konačno uspeti da osvoje titulu svetskog prvaka. Argentinu u velikom finalu čeka okršaj sa reprezentacijom Nemačke koja je u prvom polufinalu deklasirala Brazil sa 7:1. Finale se igra u nedelju 13. jula u Rio de Žaneiru na čuvenoj Marakani (21.00h). Poraženi polufinalisti, Brazil i Holandija će dan ranije odmeriti snage u borbi za treće mesto. Taj meč se igra u Braziliji od 22.00h.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA00:50 - Argentina je u finalu!Fudbalske reprezentacije Nemačke i Argentine igraće u velikom finalu Svetskog prvenstva u Brazilu. Argentina je u drugom polufinalu Mundijala savladala Holandiju, posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:2.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

4. serijaRodrigez postiže gol i vodi Argentinu u finale. Silesen je imao loptu na ruci, ali ona ipak završava u mreži - 2:4Kujt šalje Romera na pogrešnu stranu - 2:33. serijaAguero ne greši - 1:3Romero čita Snajdera, koji šalje loptu u golmanovu desnu stranu. Golman Argentine brani drugi penal - 1:2

Foto: Twitter
Foto: Twitter

2. serija

Garaj snažnim udarcem čuva prednost "gaučosa" - 1:2Roben posle kratkog zaleta trese mrežu - 1:11. serijaMesi rutinski vara Silesena. Argentina vodi - 0:1Romero brani udarac Vlara. Argentina ima prednost već posle prvog penala - 0:000:38 - Počinje penal-serija00:33 - Penali odlučuju ko će u finalePenali će odlučiti ko će igrati protiv Nemačke u velikom finalu. Ovo je ujedno prvo polufinale Mundijala koje je završeno bez golova i posle 120 minuta igre.00:31 (120.) - Kujt izblokiranDobra prilika i za Holandiju, ali je potencijalno opasan udarac Kujta izblokiran.00:28 (117.) - Nova sjajna prilikaArgentina ponovo preti. Mesi je odlično prošao po desnoj strani i šalje loptu na drugu stativu gde Rodrigez slabo zahvata loptu, a i golman Holandije je na pravom mestu.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

00:26 (115.) - Palasio pravo u SilesenaArgentina je mogla da stigne do pobede. Palasio je šutirao glavom, ali lopta ide pravo u ruke golmana Silesena.00:21 (110.) - Preti De VrijPokušao je De Vrij iz velike udaljenosti, ali lopta ide pored stative.00:17 (106.) - Počeo je drugi produžetakSilesen još jednom rizikuje ispred svog gola. On ovog puta sjajnim lažnjakom vara Aguera.

00:14 - Kraj prvog produžetkaNema golova ni posle 105 minuta igre, od penala nas deli još samo 15 minuta.00:13 (105. +1) - Pritisak ArgentinePosle slobodnog udarca Mesija Silesen boksuje loptu, a u nastavku akcije Palasio odlično centrira, ali niko ne uspeva da zahvati tu loptu u kaznenom prostoru.00:12 (105.) - Novi žuti kartonHuntelar ruši Maskerana i dobija žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

00:06 (99.) - Romero braniŠutirao je Roben koji je za sada jedina opasnost po gol Argentine, ali je Romero siguran. 00:03 (96.) - Roben promešao odbranu ArgentineRoben je još jednom bio u sjajnom prodoru, prošao je pored trojice Argentinaca, ali je njegov centaršut ka Huntelaru izblokiran. 00:00 (93.) - One su za sada najviše pokazale

23:58 (91.) - Počeo je prvi produžetak

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:52 - Slede produžeciRegularnih 90 minuta završeno je rezultatom 0:0. Holandija i Argentina će ući u istoriju ako se nešto ne promeni u sledećih pola sata. Naime, nijedan meč polufinala Mundijala nije se završio bez golova, uključujući produžetke.23:49 (90. +1) - Maskerano spasao ArgentinuRoben je bio u nezadrživom prodoru, ali je dao sebi suviše jak for, pa Maskerano stiže da ga izblokira u poslednjem trenutku. Lopta je završila u korneru, a najbolja prilika na utakmici odlazi u nepovrat.23:42 (84.) - Roho iz daljineRoho je pokušao da iznenadi golmana Silesena, koji lako zaustavlja njegov udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:38 (80.) - Još deset minuta

Produžeci su sve bliži. Do kraja regularnog dela ostalo je još samo deset minuta, ali s obzirom na ono šta su obe reprezentacije pokazale malo je verovatvno da će neko rizikovati u završnici.23:33 (75.) - Iguain pogađa spoljni deo mrežeNa drugoj strani Iguain iz izgledne situacije pogađa samo spoljni deo mreže, ali je i on bio u nedozvoljenoj poziciji.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:32 (74.) - Van Persi u ofsajduPokušao je kapiten Holandije Van Persi akrobatski da uputi udarac na gol, ali je bio u ofsajdu u trenutku centaršuta.23:29 (71.) - Laveci izblokiranPokušao je Laveci sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac blokirao Vlar. I dalje nama prave prilike na obe strane.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:22 (64.) - Kiša pljušti u Sao PauluKiša sve jače pada i pravi probleme igračima obe reprezentacije. Teren je sve klizaviji.23:19 (61.) - Povreda BiljeNastradao je Bilja u duelu sa Janmatom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:16 (58.) - Obrukao se IguainArgentinci propuštaju najbolja priliku na meču. Laveci je centrirao sa desne strane, ali Iguain na petercu očajno reaguje glavom.23:09 (51.) - Neopreznost Silesena Golman Holandije je istrčao kako bi izbio loptu ispred Mesija, ali se ona odbila od jednog defanzivca i prolazi pored stative. sudije su ipak svirale ofsajd.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:07 (49.) - Oštro i u nastavkuI u nastavku se igra veoma grubo, a Demikelis dobija žuti karton posle novog prekršaja. U nastavku akcije Snajder očajno šutira iz slobodnog udarca.23:06 (48.) - Edvin van der Sar na tribinama

23:04 (46.) - Počelo je drugo poluvremeReprezentacije Holandije i Argentine su ponovo na terenu. Sa centra su krenuli Holanđani.23:00 - Statistika prvog poluvremena

22:58 - Argentina ili Holandija?

II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:47 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni Sao Paulo", gde za sada nema golova u duelu Holandije i Argentine. "Gaučosi" su bili opasniji u prvih 45 minuta, ali su na obe strane izostale prave prilike. Prvo poluvreme obeležili su i brojni oštri prekršaji, ali je do sada samo Martins Indi dobio žuti karton.22:44 (45.) - Konačno prvi žuti kartonLeo Mesi je iznudio prekršaj Martinsa Indija, koji zasluženo dobija prvi žuti karton na utakmici.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:37 (38.) - Igra se sve oštrije

Kako vreme prolazi igra se sve oštrije. Serija nekoliko grubih prekršaja na obe strane, ali za sada nema kartona. Holanđani su trenutno u problemu s obzirom na to da se povredio Snajder i trenutno je van terena gde mu se ukazuje pomoć.22:34 (35.) - Holandija igra 6-3-1

22:31 (32.) - Opasni centaršutevi "lala"Holanđani poslali tri opasne lopte u kazneni prostor Argentine. Dva puta je Romero boksovao loptu, a treći put je dosuđen ofsajd. 22:29 (30.) - Podolski gleda drugo polufinale

22:24 (25.) - Lažnjak SilesenaHrabar potez golmana Holandije koji hladnokrvno lažnjakom vara Iguaina koji je bio u naletu.

22:23 (24.) - Pokušaj GarajaPosle novog kornera s leve strane, koji je izveo Laveci, Garaj je u padu na pet metara zahvatio loptu glavom, ali lopta ide iznad prečke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:22 (23.) - Centaršut Van PersijaDobar napad Holandije. Centrirao je po zemlji Van Persi sa desne strane, ali defanzivci Argentine lako iznose loptu iz kaznenog prostora. 22:18 (19.) - Prvi korner za ArgentinuMesi je sa desne strane poslao nisku loptu u kazneni prostor, ali nema opasnosti po gol Holandije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:14 (15.) - Opasan udarac MesijaSjajna prilika za Argentinu iz slobodnog udarca sa 18 metara. Mesi je šutirao kroz živi zid Holandije, ali je Silesen bio na pravom mestu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:12 (13.) - Prvi udarac na utakmiciSnajder je pokušao da savlada Romera sa distance, ali lopta ide pored stative. Holandija prva preti.22:11 (12.) - De Jong je Mesijeva nova senka

22:09 (10.) - Miran početakNema uzbuđenja u prvim minutima meča. Argentina je u polufinale ušla zatvoreno, a ni Holanđani za sada nisu spremni da mnogo rizikuju.22:07 (8.) - Ona kaže nerešeno

22:04 (5.) - Kafu: Holandija - Argentina 3:1

22:00 (1.) - Počela je utakmicaHolandija i Argentina su krenule u borbu za veliko finale Mundijala. Pobednika ovog meča u velikom finalu čeka okršaj sa reprezentacijom Nemačke koja je u prvom polufinalu deklasirala Brazil sa 7:1.21:59 - Minut ćutanja za Alfreda di Stefana

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

21:58 - Pozdrav Mesija i Van Gala

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21:55 - Fudbaleri su na trenuPrvo je intoniraha himna Holandije, a zatim i nacionalna himna Argentine. Čini se da će "gaučosi" imati mnogo veću podršku na "Areni Sao Paulo".21:54 - Dele isti san

21:53 - Ko će na Marakanu?

21:49 - "Gaučosi" okupirali Kopakabanu

21:45 - Istorija na strani ArgentineGaučosi nikad u istoriji nisu poraženi u polufinalu Mundijala. Ovo je peto polufinale za reprezentaciju Argentine koja u Brazilu pokušava da osvoji treću titulu svetskog prvaka.21:40 - Startne postave još jednomHolandija: Silesen, Martins Indi, Vlar, De Vrij, Blind, De Jong, Vijnaldum, Kujt, Snajder, Roben, Van Persi. Argentina: Romero, Roho, Garaj, Demikelis, Zabaleta, Bilja, Maskerano, Perez, Laveci, Mesi, Iguain.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

21:36 - Brazilci vole fudbal

21:35 - Od njega se očekuju čuda

21:31 - Mesi izveo "gaučose"

21:29 - Pogled na tribine Arene Sao Paulo

21:26 - Podrška za Mesija i drugove

21:25 - Holanđani testiraju teren

21:23 - Pogled na svlačionicu Holandije

21:22 - Navijači u transu

21:20 - Velika žurka u Riju

21:18 - Mnogo toga zavisi od MesijaLeo Mesi je najbolji strelac Argentine sa četiri pogotka, a cela ekipa je postigla ukupno osam.21:13 - Još malo statistike

21:10 - Minut ćutanja u čast Alfreda di StefanaSvetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da će meč između Argentine i Holandije početi minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Alfreda di Stefana. "Gaučosi" će tokom meča nositi crni flor na rukavu dresa. 21:07 - Oprema čeka Mesija

21:05 - Prva postava Argentine

21:00 - De Jong ipak u timuU timu Holandije je i Najdžel de Jong, koji je propustio nekoliko prethodnih utakmica zbog povrede. U timu Argentine nema Serhija Aguera, iako se napadač Sitija oporavio od povrede.20:57 - Sastav Argentine

20:56 - Startna postava "lala"

20:55 - Holanđani trče, Argentinci se dodajuHolanđani su pretrčali 114,8 kilometara, što je 5.700 metara više od Argentinaca. Gaučosi su druga selekcija po broju tačnih pasova 2.438 ili 79 procenata. 20:52 - Mesi i Roben prve golove na Mundijalima postigli protiv SCG

20:50 - Sjajna atmosfera među navijačima

20:48 - DJ Tijesto najavljuje osvetu za 1978.

20:45 - Holandija najefikasnija, Argentina ima najviše korneraLale su postigle najveći broj golova u dosadašnjem toku Mundijala, čak 12. Sa 40 izvedenih kornera gaučosi su apsolutni rekorderi turnira u Brazilu.20:42 - Poređenje "lala" i "gaučosa"

20:40 - I Argentina bez greškeI Argentina je takmičenje u Grupi F završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Gaučosi su, na startu Mundijala, pobedili selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:1, u drugom kolu su savladali Iran sa 1:0, dok su u poslednoj rundi bili bolji od Nigerije rezultatom 3:2. Argentinci su u osmini finala, tek u produžecima, slomili otpor Švajcaraca za minimalnih 1:0, a istim rezultatom su eliminisali i Belgiju u četvrtfinalu. 20:38 - Lale do polufinalaHolandija je takmičenje u Grupi B završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Lale su, na startu Mundijala, deklasirale branioca titule selekciju Španije sa 5:1, u drugom kolu su savladale Australiju sa 3:2, dok su u poslednoj rundi pobedile Čile rezultatom 2:0. Holanđanima nije bilo lako u osmini finala, pošto su tek u završnici meča stigli do preokreta i pobede protiv Meksika, rezultatom 2:1. U četvrtfinalu su tek posle penala eliminisali Kostariku, rezultatom 4:3. 20:35 - Holanđani na ulicama Sao Paula

20:32 - Mesi protiv Robena

20:30 - Holandija - Argentina 2:0

http://www.youtube.com/watch?v=EIaTIScU-4k
20:25 - Povređeni Di Marija i De Jong 20:20 - Holanđani se svete u Brazilu 20:15 - Mačka izabrala Holandiju
http://www.youtube.com/watch?v=F2_vB3bsbco
20:10 - Mesi prestiže Maradonu Pogledajte poređenje Mesija i Maradone 20:08 - Gaučosi traže put do petog finala 20:05 - Lale jure četvrto finale Mundijala 20:02 - Turci sude drugo polufinale 20:00 - Holandija i Argentina po deveti put

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track