SUDAR TITANA: Ko je treći na svetu Brazil ili Holandija

Bez motiva u utešnom meču

SUDAR TITANA: Ko je treći na svetu Brazil ili Holandija

Brazil 2014 -
Posle najveće katastrofe u istoriji, Brazil večeras (22.00) želi da ublaži tugu u susretu za bronzu protiv Holandije

Bez velike euforije i bombastičnih izjava, fudbaleri Brazila i Holandije boriće se večeras (22.00) za osvajanje trećeg mesta na Svetskom prvenstvu!Uoči meča na stadionu Nasional stiče se utisak da bi obe reprezentacije najradije podelile treće mesto i preskočile ovaj susret, koji im može doneti novo veliko razočaranje, a s druge strane tek minimalnu satisfakciju.Posle najvećeg debakla u istoriji SP i velikog razočaranja cele nacije, Brazilcima će meč u prestonici značiti mnogo više jer će pokušati da donekle ublaže užas koji im se dogodio u polufinalu. Kapiten „selekaoa“ Tijago Silva, koji je zbog parnih kartona propustio meč s Nemačkom, tvrdi da on i njegovi saigrači zbog nacije moraju da poginu na terenu u večerašnjoj utakmici.- Moramo da molimo narod za oproštaj, ali ne rečima, već na terenu. Iako ovaj meč ne donosi mnogo, nama bi mogao biti jedinstvena prilika da se bar malo iskupimo za težak poraz. Utakmica se igra u našoj prestonici, što nam daje dodatni motiv i priliku da poginemo na terenu i tako pokažemo da nam je zaista žao i teško.Za razliku od Brazila, „lale“ su eliminisane od Argentine tek posle jedanaesteraca i svakako će im biti mnogo teže da vrate pobedničku atmosferu u ekipu. Čak i sam selektor Holandije Luj van Gal ne vidi smisao odigravanja meča za treće mesto i na teren će izvesti kombinovani sastav.- Ovakva utakmica nikad ne bi trebalo da se igra i ovo govorim već 10 godina. Jednostavno nije fer. Postoji samo jedna nagrada koja se važi, a ona dolazi s naslovom svetskog šampiona. Ipak, najgora stvar koja može da nam se desi jeste da izgubimo dve utakmice zaredom, i to na SP koje smo odigrali fenomenalno. Tako bismo se vratili kući kao totalni luzeri, a to sigurno neću dozvoliti. Nećemo pokloniti pobedu Brazilu - rekao je Van Gal, kome je ovo poslednji meč na klupi „lala“, pošto je potpisao ugovor s Mančester junajtedom.

Reč psihologaTEŠKO JE PRONAĆI MOTIVPsiholog Snežana Lučić smatra da će obe selekcije teško naći motivaciju u večerašnjem duelu, a to naročito važi za domaćine Mundijala:- Nacija je ljuta na svoje heroje posle meča s Nemačkom i teško da će treće mesto promeniti atmosferu. Slično je i s Holandijom, koja sad ima šansu da bude treća na planeti, a na prošlom Mundijalu malo ju je delilo od titule.

ZanimljivostiBrazil- 2.249 tačnih pasova ili 70 procenata imaju fudbaleri- Brazil ima 100 udaraca na gol rivala, najviše na SP- Skolari se plasirao u polufinale svih EP i SP u prethodnih 12 godinaZajedno- Ove dve selekcije zajedno su postigle tek 23 gola na SP- Brazil i Holandija su među vodećim po broju žutih kartona, ukupno 20- Brazilci su pretrčali 107.1 kilometar, čak 11.800 manje od „lala“Holandija- Arjen Roben trenutno je treći najskorisniji fudbaler turnira sa indeksom 9.70- Holandija je među najgrubljim reprezentacijama sa 106 načinjenih prekršaja- „Lale“ imaju 80 procenata tačnih dodavanja, što je ujedno prosek celog turnira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track