HOLANDIJA TREĆA: Očajni Brazil posle 74 godine dva puta zaredom poražen kod kuće

Nastavljena agonija domaćina

HOLANDIJA TREĆA: Očajni Brazil posle 74 godine dva puta zaredom poražen kod kuće

Brazil 2014 -
Fudbaleri Holandije savladali su Brazil rezultatom 3:0 u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu

BRAZILIJA - Fudbaleri Holandije savladali su Brazil rezultatom 3:0 u borbi za treće mesto na Svetskom prvenstvu. Holanđani su bili mnogo bolji rival u duelu dve poražene reprezentacije iz polufinala i zasluženo su trijumfovali na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Međutim, meč su obeležile sudijske greška, a prva dva gola "lala" su diskutabilna. Golove za Holandiju postigli su Robin Van Persi sa penala u 3, Dalej Blind u 17. i Đorđino Vajnaldum u 91. minutu. Treba istaći da je prvom pogotku prethodio faul nad Arjenom Robenom, ali je Tijago Silva prekršaj napravio van kaznenog prostora. Drugi gol je sporan zbog prethodnog ofsajda Robena. "Lale" su tako bar malo popravile utisak posle razočaravajućeg poraza od Argentine.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

S druge strane, Brazil nije uspeo da se oporavi od katastrofalnog poraza od Nemačke u polufunalu. Najteži poraz na Mundijalima ostavio je dubok trag na "kariokama" koje su u borbi za treće mesto još jednom rastužile naciju.Bio je ovo u neku ruku i istorijski poraz Brazila, koji nije izgubio dva uzastopna meča na svom terenu još od 1940. godine, kada su izgubili od Argentine i Urugvaja.Ovo je bio 12. međusobni duel reprezentacija Brazila i Holandije, i četvrta pobeda "lala". Brazil ima tri pobede, dok je pet mečeva završeno remijem.U nedelju je na programu poslednji meč na Mundijalu, a u velikom finalu u Rio de Žaneiru sastaju se Nemačka i Argentina. Meč se igra na čuvenoj Marakani od 21.00h.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA23:53 - Kraj utakmice!Holandija je osvojila treće mesto na Mundijalu u Brazilu. "Lale" su u borbi za treće mesto potpuno nadigrale domaću selekciju i zasluženo slavile sa 3:0.23:48 (90. +1) - Gooooool, Holandija vodi 3:0!Sve je gotovo. Janmat je asistirao Vajnaldumu koji po treći put matira golmana Cezara.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:39 (82.) - Roben ponovo traži penalRoben još jednom pada u kaznenom prostoru Brazila, ali ovog puta nema penala. Fernandinjo je bio iza Robena.23:37 (80.) - Brazil nemoćanBrazil ne može da pronađe put do gola Holandije. Odbrana lala za sada bez greške odrađuje posao, a do kraja meča ostalo je još samo deset minuta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:25 (68.) - Žuti karton zbog simuliranjaBlind je bio u duelu sa Oskarom, a Brazilac pada. Međutim sudija iz Alžira pokazuje Brazilcu žuti karton zbog simuliranja. Blind se povredio prilikom tog starta pa ga je zamenio Janmat.23:20 (63.) - Pokušaj Davida LuizaPosle novog prekršaja Blinda David Luiz preti direktno iz slobodnog udarca, ali golman Silesen lako brani.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:17 (60.) - Ramires šutira pored golaNemaju ni sreće Brazilci. Ramires je sve uradio dobro, ali je na kraju za malo bio neprecizan. Lopta ide pored Silesenove desne stative. 23:11 (54.) - Nova javna opomenaFernandinjo je dobio prvi žuti karton u drugom poluvremenu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:07 (50.) - Bez rešenja za RobenaPosle duplog pasa sa Blindom Roben se sjurio ka golu, ali je njegov udarac izblokirao Tijago Silva. U nastavku akcije nema opasnosti po gol Brazila.23:03 (46.) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Brazil nije izgubio dva uzastopna meča na svom terenu od 1940. godine, kada poraženi od selekcija Argentine i Urugvaja.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:47 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme, a Holandija vodi protiv Brazila sa 2:0. U takvoj situaciji, razočarani navijači su "kairoke" u svlačionicu ispratili uz zvižduke.22:44 (45.) - Oskar pogađa živi zidOskar je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta pogađa živi zid. U nastavku akcije Maksvel šalje lopti iznad gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:40 (41.) - Cezar braniVan Persi je šutirao, ali je golman Žulio Cezar ovog puta bio na pravom mestu.22:36 (37.) - Paulinjo i Luiz kratkiDobra šansa za Brazil. Oskar je još jednom ubaco loptu na peterac, ali Paulinjo i Luiz ne stižu do nje.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

22:35 (36.) - Novi žuti kartonDe Guzman pravi još jedan oštar prekršaj i dobija žuti karton.22:29 (30.) - Jalovi BrazilPokušavaju igrači Brazila da urade nešto više, ali im za sada ništa ne polazi za nogom. Karioke nemaju pravu ideju i za sada Holanđani vode glavnu reč na terenu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:21 (22.) - Udarac OskaraOskar je zapretio, ali je golman Silesen bez problema zaustavio njegov udarac.22:16 (17.) - Gooooool, Holandija vodi 2:0!Blind duplira prednost "lala" i najavljuje novu katastrofu Brazila. Roben je ponovo bio nezaustavljiv, a posle dodavanja Luiz nije uspeo da izbaci loptu već je prosleđuje do Blinda koji preciznim i snažnim udarcem postiže novi gol. Međutim, i ovaj pogodak je sumnjiv pošto je Roben bio u ofsajdu kada je dobio loptu na levoj strani.

Poruka za Skolarija, Foto: Reuters
Poruka za Skolarija, Foto: Reuters

22:08 (9.) - Novi žuti kartonRoben je izgubio loptu u napadu, a zatim pravi nepotreban prekršaj sa leđa i dobija žuti karton.22:06 (7.) - Dobra šansa za BrazilOskar je centrirao s leve strane, ali Žo i Ramires ne stižu do lopte u kaznenom prostoru Holandije.

22:02 (3.) - Gooooool, Holandija vodi 1:0!Robin van Persi ne greši i rutinski realizuje penal. To je njegov 48. gol za Holandiju, čime je Van Persi postao najbolji strelac "lala". Ujedno to je njegov četvrti gol na Mundijalu.22:01 (2.) - Penal za Holandiju!Roben je praktično u prvom napadu pobegao odbrani Brazila, a Tijago Silva ga povlači za rame i ruši. Kapiten Brazila je imao mnogo sreće pošto mu je sudija nije pokazao direktni crveni karton, već samo žuti. Međutim,čini se da je lalama poklonjen penal pošto je prekršaj napravljen van kaznenog prostora. Izgleda da je Roben još jednom uspeo da iznudi penal.

22:00 (1.) - Počela je utakmicaGlavni sudija Đamel Hajmudi dao je znak za početak meča. Prvi udarac izveli su igrači Holandije.21:55 - Intoniraju se himnePrvo je intonirana himna Holandije, a zatim i nacionalna himna Brazila. Sve je spremno za početak meča na "Nacionalnom stadionu Brazilija".21:50 - Nejmar zauzeo svoje mesto na klupi

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21:49 - Podrška "lalama"

21:45 - Loše tempirana formaHolandija je u grupnoj fazi takmičenja postigla čak deset golova, ali je u naredna tri meča samo dva puta zatresla protivničku mrežu. Lale su u polufinalu upisale samo jedan udarac u okvir gola za 120 minuta igre.21:40 - Startne postave još jednom

21:36 - Holandija juri čudo Brazil je protiv Nemačke u polufinalu izgubio prvi meč na domaćem terenu još od 30. septembra 1975. Brazil je tada na istom stadionu poražen od Perua (3:1), a zatim je usledio niz od neverovatne 64 pobede.21:30 - Još 30 minuta

21:27 - Podsećanje na neuspeh Brazilci današnji datum pamte po porazu u finalu Svetskog prvenstva u Francuskoj. Pre 16 godina karaoke su u finalu protiv Francuske doživele doskora najteži poraz na Mundijalima. Trikolori su tada slavili sa 3:0.21:22 - Ne mogu da izgube

21:17 - Holanđani na terenu

21:16 - Nejmar na putu ka svlačionici

21:14 - Jubilej HolandijeReprezentacija Holandije večeras igra jubilarni 50. utakmicu na Mundijalima. "Lalama" je ovo drugi put da se bore za treće mesto. Holanđani su 1998. godine poražene od Hrvatske (1:2)21:10 - Brazil po četvrti put u "malom finalu"Brazil će se večeras po četvrti put boriti za treće mesto na Mundijalu. "Karioke" su 1938. godine savladale Švedsku (3:2) i 1978. Italiju (2:1), dok su 1974. poražene od Poljske (0:1).21:03 - Pele: Ovo je katastrofaLegendarni Pele ocenio je rezultat Brazila na Mundijalu kao katastrofu.

http://www.youtube.com/watch?v=0-NvJNaLd4A
21:00 - Prvih 11 "lala"

20:59 - Startna postava "karioka"

20:55 - Nejmarova oprema u svlačionici

20:52 - Istorija na strani Brazila Domaćin Mundijala po peti put u istoriji igra u meču za treće mesto. Pored Brazila ista sudbina prethodno je zadesila Čile 1962, Italiju 1990, Južnu Koreju 2002. i Nemačku 2006. godine. Do sada je samo Južna Koreja izgubila "malo finale", što znači da "karioke" večeras mogu da se uzdaju bar u istoriju.20:50 - Alžirac na centruGlavni sudija meča je Alžirac Đamel Hajmudi, a asistiraće mu zemljak Abdelhak Ečijali i Marokanac Reduan Ašik, dok je četvrti sudija Japanac Juiči Nišimura. 20:45 - Brazil i Holandija po 12. putOvo je 12. međusobni duel reprezentacija Brazila i Holandije, a skor je do sada potpuno izjednačen. Oba tima imaju po tri pobeda, uz pet remija.Fudbaleri Brazila i Holandije igraju meč za treće mesto na Svetskom prvenstvu. Duel dve poražene reprezentacije iz polufinala igra se od 22.00h na "Nacionalnom stadionu Brazilija". Brazilci i Holanđani u Braziliji imaju priliku da poprave utisak posle u najmanju ruku razočaravajućih poraza u polufinalu Mundijala. Domaća selekcija je u polufinalu, protiv Nemačke, doživela najteži poraz na Mundijalima, pošto su "panceri" na kraju slavili sa ubedljivih 7:1. "Karioke" su tako zavile u crno naciju, koja je verovala da će nacionalni tim, na domaćem terenu, sigurno osvojiti rekordnu šestu titulu prvaka sveta S druge strane, Holandija je u Brazilu doživela još jedan neuspeh na Mundijalima. "Lale" su se oprostile od velikog finala porazom od Argentine, rezultatom 4:2. "Gaučosi" su do trijumfa stigli tek posle boljeg izvođenja penala, pošto tokom 120 minuta igre nije bilo golova. U takvoj situaciji pitanje je koliko će oba tima imati motiva u meču za treće mesto, pošto su na startu takmičenja imali mnogo veće ambicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track