NAJVIŠE SRBA I HRVATA: Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije u košarci
Foto: Fonet

Moćan tim

NAJVIŠE SRBA I HRVATA: Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije u košarci

EP Košarka -
Španski list je u idealan tim uvrstio Teodosića, Bogdanovića, Bjelicu i Kalinića

Španski sportski list "As" napravio je zanimljiv prilog o tome kako bi danas izgledao košarkaški tim nekadašnje Jugoslavije. Bivša zajednička država zastupljena je na aktuelnom Evrobasketu sa čak pet reprezentacija, gde nedostaje samo Crna Gora koja je u kvalifikacijama kiksnula protiv Holandije.

Španci su sastavili tim od idealnih 12 u kome jednu trećinu čine Srbi - Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica.

Pored Teodosića, na poziciji plejmejkera nalazi se Slovenac Goran Dragić.

Na poziciji beka šutera, pored Bogdanovića, nalazi se Hrvat Mario Hezonja, koji je više perspektivan u ovom trenutku nego što je napravio nešto u karijeri.

Krilni igrači su naš Kalinić i Bojan Bogdanović iz Hrvatske.

Krilne centre pored najboljeg evropskog igrača Bjelice čine Dario Šarić iz Hrvatske i Mirza Teletović iz Bosne i Hercegovine.

Na centarskim pozicijama nema nijednog igrača iz Srbije, a tu su dvojica Crnogoraca Nikola Peković i Nikola Vučević i Hrvat Ante Tomić.

Uslovno rezervnu postavu čine Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica iz Srbije, Luka Dončić, Zoran Dragić, Klemen Prepelič iz Slovenije, Damjan Rudež iz Hrvatske, Marko Todorović i Bojan Dubljević iz Crne Gore, Jusuf Nurkić iz BiH i Pero Antić iz Makedonije.

Na kraju se autori pitaju kako bi ovaj tim prošao u sudaru sa Amerikancima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track