(VIDEO) ŠPANCI PRVI POLUFINALISTI: Grčka nije uspela da iznenadi furiju
Foto: Reuters

Evrobasket

(VIDEO) ŠPANCI PRVI POLUFINALISTI: Grčka nije uspela da iznenadi furiju

EP Košarka -
Španci će u borbi za plasman u finale i na Olimpijsker igre u Rio igrati sa pobednikom duela Francuske i Letonije

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evrobasketa, pošto je u jednom od derbija četvrtfinala posle preokreta savladala Grčku 73:71 ( 14:14, 25:18, 16:25, 18:14)

Španci će u borbi za plasman u finale i na Olimpijsker igre u Rio igrati sa Francuskom, koja je savladala Letoniju 84:70

Španci su iskoristili promašaje Grčke na početku, i uz dobru odbranu lako sttigli do 8:2. Ipak Spanulis je vratio priključak svojoj ekipi krajem prve četvrtine. U nastavku izjednačenija igra, trojke i pomašaji van linije 6.75 na obe strane. Kod Grka se razigrao Adetokumbo, a kod Španaca Mirotić. Nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost, ali Furija uspeva da vrati plus šest sa početka susreta. Razigrala se ekipa Serđa Skariole do kraja poluvremena, imala i maksimalnih plus devet, raspoložen je bio Gasol, pa se na odmor otišlo rezultatom 39:32.

Nešto brža košarkaša na startu drugog poluvremena, Spanulis i Ribas postigli su trojke na početku za svoje ekipe. Nizali su se promašaji u nastavku za Špance, Grci to koriste i serijom 10:3 vraćaju meč u egal. Grčka je igrala sve rasterećenije, ali Gasol nije dozvoljavao protivniku da se „odlepi“, pa je treća četvrtina završena rezultatom 57:55 za Grčku.

http://www.youtube.com/watch?v=PxCVLE61z18

Mirotića nije bilo u trećoj četvrtini, ali je uspeo da vrati prednost svojoj ekipi na početku poslednjeg perioda igre. Španija je bolje otvorila poslednji deo igre, pre svega odbranom. sa druge strane Grci su imali mnogo muke sa napadom, a za nešto više od minuta iskoristili su bonus u poslednjem kvartalu. Španci su serijom 9:0 preokrenuli rezultat i pet minuta pre kraja poveli 64:60.

http://www.youtube.com/watch?v=hEAfPu7vWrg
http://www.youtube.com/watch?v=vmK2g5eJBxs

Grci su u poslednjoj četvrtini do minut pre kraja postigli samo 4 poena, što je i pored trojki Kalatesa i Spanulisa u poslednjim sekundama, bilo nedovoljno za pobedu i plasman u polufinale, u koje će Španija.

http://www.youtube.com/watch?v=wHRsLVOjNGU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track