(VIDEO) SELEKTOR ZADOVOLJAN: Jedan detalj je posle Britanaca prijatno iznenadio Đorđevića
Foto: FIBA

NE KRITIKUJE

(VIDEO) SELEKTOR ZADOVOLJAN: Jedan detalj je posle Britanaca prijatno iznenadio Đorđevića

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu u Grupi D, pošto je pobedila Veliku Britaniju sa 82:68 u četvrtom kolu i tako osigurala plasman u osminu finala Evrobasketa.

Selektor Aleksandar Đorđević je posle meča rekao da su svi košarkaši dali veliki doprinos pobedi, ali da ga je jedan detalj prijatno iznenadio.

"Mislim da su svi igrači dali veliki doprinos pobedi, na dobar način, kroz odbranu i energiju. Bili smo jako koncentrisani, znali smo da je ovo ekipa koja se nikada ne predaje, koja ima iskustvo, sjajne šutere za tri poena i to je ono čega smo se pribojavali. Iskontrolisali smo skok, moramo još bolje da gradimo napadački i verujem da će to kroz takmičenje doći. Samo sedam izgubiljenih lopti je pozitivno iznenađenje za mene", rekao je Đorđević. Selektor nije želeo da ističe pojedince.

"Volim da pohvalim javno, a kritikujem tajno. Svi su danas dali doprinos i polako ulaze u fokus šta je to takmičenje, šta je uloga svakog od njih. Čekamo rasplet prekosutra, ovih utakmica koje nama znače, pre svega Letonija – Turska. Možemo da budemo prvi, drugi ili treći zbog toga moramo da pobedimo Belgiju, pre svega"

Đorđević je bio izričit odgovarajući na pitanje da li će možda biti kalkulisanja u poslednjem kolu protiv Belgije.

"Nema kalkulacija, nikada to nismo radili. Niti imamo pravo da to radimo, niti nas interesuje. U svakoj utakmici igramo na pobedu, pa ko dođe – dobrodošao. Respektujemo svakoga, a ne bojimo se nikoga" zaključio je Đorđević.

Kurir sport, Beta, Foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track