SAOPŠTENJE: Prenosi utakmica Evrobasketa na RTS neće se videti u BiH
Foto: Foto: Fiba

RTS uveo medijski mrak

SAOPŠTENJE: Prenosi utakmica Evrobasketa na RTS neće se videti u BiH

Eurobasket -

Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS), lično je potpisao pismo upućeno kablovskim operaterima u Republici Srpskoj u kojem se zahteva od kablovskih operatera da moraju da onemoguće gledanje utakmica košarkaške reprezentacije Srbije sa Evrobasketa na teritoriji BiH.

Ako to ne učine dobiće kaznu od strane RTS-a tako što će za Republiku Srpsku oduzeti pravo emitovanja programa RTS 1 i RTS 2, što je u skladu sa važećim propisima.

TV kanal koji je kupio prava za jednu zemlju, a vidi se i u drugoj zemlji (u ovom slučaju RTS) ima obavezu da operatere u drugoj zemlji obavesti da ne raspolaže pravima za određeni sadržaj i upozori operatere da su dužni njihov signal da zatamne za vreme emitovanja tih sadržaja. Kablovski operateri svugde u svetu, pa i u BiH, imaju mogućnost da reše problem tih prava na tri načina: samostalno (da ih kupe ako je moguće), da se ogluše o navedenu molbu i plate odštetu vlasniku TV prava ili da zatamne te sadržaje, a sve po vlastitoj proceni i izboru. Međutim, ovaj put RTS je prisilio kablovske operatere, mogli bi reći i ucenio, taktikom: Ugasi i ne dam ti izbor!

foto: Printskrin

Kurir sport/Srpska cafe

Foto: Fiba.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track