SAŠA DONČIĆ: Srbija nije htela mog sina Luku!
Foto: EPA/Mauri Ratilainen

OTAC SLOVENAČKOG ASA PORUČUJE

SAŠA DONČIĆ: Srbija nije htela mog sina Luku!

Eurobasket -

Niko iz KSS me nije zvao da Dončić igra za Srbiju. Slična priča bila je i s Goranom Dragićem, tvrdi otac beka Reala, koji ima i srpsko državljanstvo

Slovenačko čudo od deteta Luka Dončić tiha je patnja svakog srpskog basket fanatika! Lukin otac Saša, bivši košarkaš, tvrdi: niko iz Srbije nas nije zvao!

Koliko god to danas izgledalo neverovatno, 18-godišnja zvezda Reala i Slovenije ne nosi dres „orlova“ iz bizarnog razloga - iz KSS na mlađanog Luku, inače strastvenog navijača Crvene zvezde, nisu obratili pažnju na vreme. Sada se svi kaju, ali to je samo jedna od loših procena, rekli bismo možda i najgora u poslednjih 20 godina.

Sad ga svi hoće

- Nikada! Nikada niko nije zvao, kontaktirao... Sada verujem da bi svi voleli da igra za sve reprezentacije, to je normalno. Slična priča bila je i s Goranom Dragićem, ali nas nikad niko nije zvao - kaže za Mocartsport Lukin otac Saša Dončić, koji, pored slovenačkog, ima i srpsko državljanstvo.

Dakle, Srbija je mogla da ima najbolji bekovski par Evrobasketa, ali o tome sada možemo samo da sanjamo. Dončića juniora upoređuju s Draženom Petrovićem, a njegov otac smatra da je za Luku samo nebo granica.

- Hajde da to kažemo ovako: on ima ogroman potencijal i nebo mu je limit. S druge strane, jedno je biti top-prospekt, a drugo top-igrač. Tu je velika razlika. E sad, koliko će on iskoristiti prostora, videćemo. Treba imati i malo sreće da se neke sitnice poklope. On se i dalje igra košarke, vidi se da je i dalje dete. Zeza se i uživa u igri i to je nešto mnogo lepo. Ja se, iskreno, ne bojim za te ljude koji će ga sada saletati, milijardu prijatelja i menadžera, svi će se praviti da ga znaju. Znam da je on pametan momak, razmišlja samo o svojoj karijeri i to je najvažnije - rekao je Saša i dodao da je njegov sin vratio romantična vremena u košarku:

On se igra košarke

- Kod njega se lopta ne muči, ne boli je kada je dribla. Vidi se da uživa u košarci. Treba priznati, vremena koja su bila, pa dodavanje iza leđa, to je bilo nekada na svakoj utakmici. Poslednjih godina toga nema, odnosno vrlo malo. Eto, Luka je malo to promenio i vratio lepotu košarci.

S. R.

Šta je istina?

ĐORĐEVIĆ DEMANTUJE: UBEĐIVAO SAM LUKU DA IGRA ZA NAS

Da priča Saše Dončića stoji na klimavim nogama, potvrdio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji je prošle godine izjavio da je ubeđivao Luku da obuče naš dres:

- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track