(VIDEO) SRPSKI ZET OVERIO POBEDU: Švajnštajger ušao u igru i posle 2 minuta potvrdio trijumf Nemaca
Foto: Getty Images

Svetski šampioni sigurni

(VIDEO) SRPSKI ZET OVERIO POBEDU: Švajnštajger ušao u igru i posle 2 minuta potvrdio trijumf Nemaca

Francuska 2016 -

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je večeras u Lilu selekciju Ukrajine 2:0 (1:0) u meču prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

1 / 12 Foto: Reuters

Golove su postigli Škodran Mustafi u 19. i Bastijan Švajnštajger u 92. minutu. Ovo je prva pobeda aktuelnih svetskih šampiona na EP u Francuskoj. Inače i uoči ove utakmice bilo je sukoba između navijača Nemačke i Ukrajine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemačka je povela golom Mustafija u 19. minutu. Kros je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara i centrirao je u šesnaesterac, a fudbaler Valensije je pogodio mrežu Pjatova. Ukrajina je desetak minuta kasnije imala šansu da izjednači, ali je Boateng izbacio loptu sa gol linije.Nemačka je u drugom poluvremenu imala inicijativu, a konačan rezultat postavio je verenik srpske teniserke Ane Ivanović, Bastijan Švajnštajger u 92. minutu. On je u 90. minutu ušao u igru umesto Gecea, a dva minuta kasnije se upisao u strelce. Ozil je centirao u šesnaesterac, a Švajnštajger je smestio loptu u gornji desni ugao gola Pjatova.Poljska je ranije danas u prvom meču prvog kola grupe C pobedila Severnu Irsku 1:0.U drugom kolu, 16. juna igrače Nemačka - Poljska i Ukrajina - Severna Irska.

TOK MEČA90+3. minut - Kraj utakmice

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

90+3. minut - GOLLL!! Nemačka vodi 2:0

Nemačka vodi 2:0 i to golom Švajnštajgera. Bastijan je dva minuta ranije ušao u igru
90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta90. minut - Švajnštajger ulazi u igru
Poslednja izmena u nemačkom timu. Umesto Gecea na teren ulazi Švajnštajger87. minut - Kakva šansa za OzilaKros je prosledio loptu do Ozila, koji je izašao sam ispred Pjatova, ali je ukrajinski golman zaustavio njegov udarac. U istom minutu šansa i za Ukrajinu, ali Nojer odlično interveniše85. minut - Aktuelni svetski šampioni pred prvom pobedom na EP Fudbaleri Nemačke, koji su aktuelni svetski šampioni, nalaze se pred prvom pobedom na EP. 75. minut - Nemci sigurnom igrom održavaju vođstvoNemci u finišu utakmice imaju više od igre, a Ukrajinci nikako ne mogu da dođu do šanse.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

67. minut - Draklser ponovo u šansi

Nemci nastavljaju sa napadima. Draklser je u izglednoj prilica, ali šutira pored gola.60. minut - Zanimljiva slika sa utakmice u Lilu. Lopta je pokrila glavu kapitena Ukrajine

51. minut - Nojer zaustavlja udarac RakitskijaRakitskij je iz slobodnog udaraca šutirao u donji desni ugao sa više od 30 metara, ali je Nojer dobro intervenisao48. minut - Nemci imaju prvu šansu u drugom poluvremenuDraksler se izborio za poziciju za šut iskosa sa leve strane, ali je Pjatov sjajno intervenisao.46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremenaNemačka posle prvih 45 minuta vodi 1:0.

39. minut - Ukrajinci postižu gol, koji je poništen zbog ofsajdaUkrajina je bolja u drugom delu meča, a uspeli su i da postignu gol, koji je poništen zbog ofsajda35. minut - Kakva prilika za UkrajinuUkrajinci su imali veliku šansu, ali je Boateng sa gol linije izbacio loptu u polje. Ukrajinci su tražili da sudija pokaže na centar, ali je gol tehnologija pokazala da pogotka nije bilo

29. minut - Velika šansa za Kediru
19. minut - GOLLL!! Nemci vode 1:0!
14. minut - Braća Kličko na tribinama

5. minut - Nojer spašava NemceŠansa i za Ukrajinu. Konopljanka je šutirao iz prve sa 18 metara, ali Nemce spasava Nojer.3. minut - Prva šansa na utakmici za NemceNemačka je dobro ušla u meč, a aktuelni svetski šampioni prvi stižu do šanse na utakmici. Draksler šutira pored gola sa oko 15 metara1. minut - Utakmica je počela20:45 - Sve je spremno za početak utakmice

20:15 - Poznati su i sastavi timovaNemačka će igrati u sledećem sastavu: Nojer, Hektor, Hevedes, Boateng, Mustafi, Kedira, Kros, Ezil, Miler, Draksler, Gece. Za Ukrajinu će igrati: Pjatov, Fedetski, Kačeridi, Rakitski, Ševčuk, Sidorčuk, Stepanenko, Jarmolenko, Kovalenko, Konopljanka, Zozulija.

Nemačka je tri puta osvajala evropsku titulu, a poslednji put 1996. godine. "Panceri" su jedan od najvećih favorita za osvajanje EP. Nemačka je aktuelni svetski šampion, a već u prvom kolu igraju protiv Ukrajinaca, kojima je ovo tek drugi nastup na evropskim prvenstvima. Ukrajinci se nadaju da će proći grupnu fazu, a koliki su dometi ove ekipe možemo saznati i večeras.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track